Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hærværk begået mod H.C. Andersens gravsten

Der er blevet skrevet »Fuck Danmark« på den verdenskendte danske forfatters gravsted på Assistens Kirkegård i København.

Hærværk mod H.C. Andersens gravsten på Assistens Kirkegård.
Hærværk mod H.C. Andersens gravsten på Assistens Kirkegård.

Lørdag kom det frem, at muslimske gravpladser var blevet skændet i Brøndby. Nu har en eller flere personer så været efter H.C. Andersens gravsted i København, fortæller vagtchef ved Københavns Politi, Henrik Brix, til Berlingske Nyhedsbureau.

»Jeg kan bekræfte, at der er blevet begået hærværk mod H.C. Andersens gravsten. Det er formentligt gjort med tusch. Der er skrevet Fuck DK og 69 med et udråbstegn bagefter på selve stenen,« siger Henrik Brix og oplyser, at man ser »alvorligt på sagen«.

Digteren og forfatteren H.C. Andersen, der er mest kendt for sine mange eventyr, ligger begravet på Assistens Kirkegård, der ligger på Nørrebro i København.

Lige nu leder politiet efter spor i området omkring gravstedet. Blandt andet vil politiet se, om man kan finde tuschen, som teksten er skrevet med, fortæller Henrik Brix, der dog konstaterer, at det er svært at få fat i den eller dem, der står bag hærværket.

»Vi skal håbe på, at der er vidner. Vi tager det meget alvorligt og arbejder ud fra, hvad vi nu kan finde af spor derude,« siger han.

Natten til lørdag raserede gerningsmænd op mod 50 grave på en muslimsk gravplads i Brøndby vest for København. Uanset hvilke gravstene, der bliver skændet, bliver det taget alvorligt, fastslår Henrik Brix.

»Uanset om det er et kristent, muslimsk eller et jødisk gravsted er det noget svineri at skænde det,« siger han.

Tallet 69 er tidligere blevet brugt som reference til Jagtvej 69, hvor det daværende Ungdomshus havde adresse. Om der er en sammenhæng med hærværket, er endnu uvist.

Hærværk mod H.C. Andersens gravsten på Assistens Kirkegård.
Hærværk mod H.C. Andersens gravsten på Assistens Kirkegård.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.