Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hækkerup lukker for brug af etiopisk børnehjem

På baggrund af dokumentaren »Adoptionens pris« om en ulykkelig adoption af to børn fra Etiopien, fastslår socialminister Karen Hækkerup, at Danmark ikke længere vil bruge det børnehjem, børnene kommer fra.

Fra TV2-dokumentaren "Adoptionens pris"
Fra TV2-dokumentaren "Adoptionens pris"

TV 2-dokumentaren »Adoptionens pris« om den ulykkelige adoption af det etiopiske søskendepar Masho på fire år og Roba på to får nu socialminister Karen Hækkerup (S) til at fastslå, at der ikke længere skal adopteres børn fra det børnehjem i Etiopien, som de to børn kommer fra.Det danske adoptionsbureau DanAdopt og børnehjemmet Enat Alem overtaler i dokumentaren et etiopisk forældrepar til at bortadoptere deres to børn til at dansk par, og adoptionen ender især dårligt for pigen Masho, der bliver anbragt på et dansk børnehjem efter noget tid i Danmark.

- Vi har ændret reglerne generelt vedrørende Etiopien, bruger ikke længere det børnehjem, de (Masho og Roba, red.) kom fra og er ved at undersøge, om børnekonventionen blev brudt. Det er alvorlige anklager Amnesty kommer med i forhold til DanAdopt. Og det skal naturligvis undersøges. Og så skal jeg finde ud af, hvad man kan gøre nu. Jeg er altså på sagen. Det var en meget bevægende film, skriver socialministeren på sin Facebook-profil.

Hun kalder samtidig filmen for »frygtelig hjerteskærende«.

Hele forløbet kritiseres voldsomt fra flere sider, og Amnesty International vurderer, at FNs børnekonvention er blevet overtrådt. Derfor vil Karen Hækkerup nu have undersøgt, om der er flere adoptioner, hvis forløb er ligeså kritisabelt, for det har Amnesty vurderet, at der med stor sandsynlighed er.

- Det skal undersøges til bunds. Vi skal aldrig nogensinde modtage børn til adoption i Danmark, som ikke er afgivet på de rigtige betingelser. Der ligger en tragedie bag, hver gang et barn adopteres bort, og netop derfor skal man være sikker på hver gang, at børnekonventionen er overholdt, sagde hun til Politiken mandag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.