Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hackere går til angreb på jihadister

Efter terrorangrebet i Paris er hjemmesider, fora og profiler på sociale medier med islamistisk indhold kommet under nådesløse angreb fra hackerbevægelsen Anonymous.

Medlemmer af hackergruppen Anonymous har planer om at erstatte indholdet på diverse islamistiske hjemmesider med dette skilt med bevægelsens karakteristiske maske og billeder af kontroversielle satiriske tegninger fra Charlie Hebdo.
Medlemmer af hackergruppen Anonymous har planer om at erstatte indholdet på diverse islamistiske hjemmesider med dette skilt med bevægelsens karakteristiske maske og billeder af kontroversielle satiriske tegninger fra Charlie Hebdo.

Jihadisterne som dem bag terrorattentaterne i Paris og deres følgere har intet at gøre på internettet. Det siger en af hackerne fra indercirklen i den Anonymous-gruppe, som netop nu i ytringsfrihedens navn har indledt et omfattende hævntogt mod islamisterne, til Berlingske.

Anonymous-bevægelsen er et internationalt netværk af aktivister og hackere, som alene synes at have et had mod alt, der begrænser internettet og informationsstrømmen, som fællesnævner. Men tidligere har uretfærdigheder og hovmod også vakt bevægelsens vrede.

Anonymous-grupperinger har således omfattende hackerangreb mod eksempelvis Scientology, pædofile og hensynsløse mobbere på samvittigheden, og tilsyneladende står jihadisterne nu for tur.

Ansporet af det attentat mod ytringsfriheden, som onsdag ved middagstid sendte chokbølger gennem Frankrig, har en gruppe inden for Anonymous-bevægelsen sat sig for at hærge jihadisternes omfattende hverve-organ på de sociale medier.

»De hører til i det 12. århundrede, og dengang var der ikke internet. De er parasitter, og vi vil nægte dem mulighederne for at sprede deres had og intolerance,« siger en anonym hacker i et chatrum tilknyttet gruppens såkaldte operation.

»Vores motivation er at gøre det klart, at Anonymous tror på den totale ytringsfrihed,« tilføjer et skandinavisk medlem.

Ifølge de to hackere er flere hundrede personer involveret i kampen mod cyber-jihadisterne, som har til formål at skabe størst mulig ravage og skade på den islamistiske propagandamaskine. En del af hackernes plan er blandt andet at erstatte hjemmesiderne med de tegninger, som i første omgang rettede terroristernes fokus mod Charlie Hebdo. Hackerne siger også, at de vil identificere og udgive information om navngivne islamister, som ellers gemmer sig bag dæknavne.

»Det er aldrig en god idé at vække hackernes vrede, og vi lover at blive ved, til de helt er forsvundet fra internettet,« siger en af de anonyme hackere fra inderkredsen.

Samler kræfter til et stort angreb

Begge hackere fortæller, at personerne bag flere af de islamistiske hjemmesider har forsøgt at slå igen. Aktivisterne frygter dog ikke, at aktionen kan give bagslag og ende med at identificere aktivisterne selv:

»Det er altid en risiko. Men til helvede med dem«.På fælleskanalen, hvor størstedelen af de deltagende aktivister og hackere befinder sig, er flere hundrede personer logget på. Ivrigt deler de links og diskuterer, hvorvidt de falder i kategorien for islamisme og skal tilføjes listen over gruppens mål.

Listen tæller en lang række sociale medie-profiler på især Twitter, som at dømme efter det delte indhold tilhører personer uden sympati for de franske terrorofre. Blandt målene er også mere end 20 hjemmesider med blandt andet radikal propaganda og informationer om, hvordan man kan komme til at kæmpe islamisternes sag i Syrien og Irak.

En instruktion til nytilkomne aktivister og links til hackerværktøjer og det særlige Anonymous-artwork bliver også delt på fælleskanalen.

Ifølge hackerne i inderkredsen er gruppen i øjeblikket ved at samle information og »momentum« til et mere kraftfuldt anslag mod propagandamaskinen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.