Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hackere angriber virksomheder for at tjene på kryptovaluta

Fire ud af ti virksomheder er på en måned blevet ramt af cyberangreb, hvor hackere vil tjene på kryptovaluta.

Kryptovaluta er digital valuta, der styres decentralt. Valutaen findes kun digitalt i en digital bankbog, som hele tiden ajourføres og kopieres på computere over hele verden.
Kryptovaluta er digital valuta, der styres decentralt. Valutaen findes kun digitalt i en digital bankbog, som hele tiden ajourføres og kopieres på computere over hele verden.

København. Den sidste måned har den type cyberangreb, der kaldes kryptomining, ramt 42 procent af alle virksomheder på verdensplan.

Det er dermed den største globale cybertrussel mod virksomheder lige nu, viser en ny undersøgelse fra IT-sikkerhedsvirksomheden Check Point.

Angrebene fungerer sådan, at kriminelle bagmænd hacker sig vej ind på en virksomheds servere. Formålet er, at bruge deres computerkraft til at lave transaktioner med digitale kryptovaluta som eksempelvis Bitcoins.

For hver transaktion tjener hackerne nemlig en procentdel af det beløb, der overføres.

Samtidig betaler den intetanende virksomhed for de mange ressourcer, overførslen kræver. Det giver et stort ressourcetab for de virksomheder, det går ud over, i form af langsommere IT-udstyr og forhøjet strømforbrug.

- Denne type angreb er steget, fordi kryptovalutamarkedet har været i vækst og er blevet hypet det seneste år. De kriminelle bagmænd søger hele tiden nye veje til at tjene penge, og her har de fundet en oplagt mulighed, siger Jan Johannsen, nordisk sikkerhedschef hos Check Point.

- Med denne type cyberangreb kan bagmændene få virksomhederne til at betale alle omkostningerne, mens de stille og roligt kan tjene penge på transaktionerne.

Kryptovaluta er digital valuta, der styres decentralt. Valutaen findes kun digitalt i en digital bankbog, som hele tiden ajourføres og kopieres på computere over hele verden. Hver transaktion kræver megen computerkraft og tunge matematiske algoritmer.

- Det handler om for virksomhederne at blive klar over, at det her er en trussel mod deres forretning. Ligesom med alle andre cyberangreb kræver det, at man opdager hackerne, når de er på vej ind. Eller anskaffer sig teknologi til at få dem ud igen, siger Jan Johannsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.