Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hårdt vejr aflyser færger og driller biler på flere broer

Scandlines har aflyst færger mellem Gedser og Rostock onsdag eftermiddag på grund af blæst og bølger.

Der er udsigt til høj bølgegang og risiko for vindstød af stormstyrke onsdag eftermiddag, og det har flere færgeselskaber taget konsekvensen af.

På ruten mellem Gedser og Rostock er færgerne aflyst klokken 11 og klokken 13 i begge retninger. Det oplyser Scandlines. Færgerne vil efter planen sejle igen fra klokken 15.

Også til og fra Bornholm piller det hårde vejr ved sejlplanerne. Der sejler derfor ingen færge fra Rønne klokken 16.30 og fra Ystad 18.30.

- Vi har aflyst vores eftermiddagsafgange onsdag. Kunderne har fået besked. De er blevet flyttet over på aftenafgangene i stedet, siger Annette Timmermann, pressekoordinator hos Færgen.

- Prognosen viser, at vind og bølger går op, lige når vi skal sejle om eftermiddagen, men går så ned igen, så vi kan sejle lidt senere, siger hun.

Onsdag formiddag frarådes vindfølsomme køretøjer at tage turen over Øresundsbroen, Sallingsundbroen og Ny Lillebæltsbro.

Det oplyser Vejdirektoratet. På Storebæltsbroen, Alssundbroen og Langelandsbroen kan den kraftige vind påvirke kørslen.

DMI har udsendt adskillige varsler om vejret onsdag.

Langs hele den jyske vestkyst helt ind til Skive og Holstebro er der varsel om vindstød af stormstyrke.

Også Aarhus-området, Djursland, Samsø og Læsø bliver ramme om kraftig blæst. Det samme gør den nordvestlige del af Sjælland samt Bornholm.

På Bornholm er der yderligere risiko for snestorm. Der kan ifølge DMI falde op til ti centimeter sne på seks timer. Samtidig vil der blæse en frisk vind til kuling.

- Snestorm medfører hurtig lukning af udsatte veje på grund af fygning og dannelse af snedriver, nedsat sigt, risiko for standsning af kollektiv trafik, advarer DMI på sin hjemmeside.

I løbet af aftenen og natten til torsdag er der varsel om forhøjet vandstand flere steder. Ved Jyllands centrale vestkyst kan vandstanden nå op på mellem 2,7 og 3,4 meter over det normale niveau.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.