Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gymnasiets bøger og lektier er »oldschool«

Hovedstaden vil gøre op med det forældede gymnasium. Væk er det faste pensum og bøgerne, ind med iPads og problemorienteret samfundsundervisning.

Fremover er det liiidt gammeldags at studere sine tidlige H. C. Andersen-værker sådan. ARKIVFOTO
Fremover er det liiidt gammeldags at studere sine tidlige H. C. Andersen-værker sådan. ARKIVFOTO

I fremtidens gymnasium skal det være slut med det faste pensum, lærerne må kun tale i syv minutter ad gangen og eleverne slipper for tunge bøger i tasken og hjemmearbejde, skriver Politiken.

Region Hovedstaden vil med initiativet »Gymnasiet tænkt forfra« gøre op med en forældet institution.

Ind kommer tværfaglig, problemorienteret undervisning med afsæt i aktuelle samfundsproblemer, der skal inddrage de unge mere.

- Jeg synes ærligt talt, at gymnasiet har stået stille, siden det blev oprettet for 110 år siden. Vi skal følge med, for livet på den anden side af gymnasiet har ændret sig. Man skal kunne bruge studenterhuen til noget, siger Marianne Stendell (S), der er formand for Region Hovedstadens udvalg for fremtidens uddannelse og forskning.

Projektet skal give dygtigere studenter, som vil være bedre til at bruge deres viden i praksis for gymnasiet bliver nødt til at indrette sig efter de unge, mener Jakob Friis Kjærgaard, der leder forsøget på seks skoler.

- Der skal udvikles ny, spændende undervisning, som både styrker lærerne og særligt elevernes motivation, siger han til avisen.

Lærerne er begejstrede.

- Tit føler man sig som en enspænder, der lukker døren til klasseværelset og ikke ved, hvad de andre laver. Men her hænger fagene sammen, ved at man arbejder med de samme projekter i flere fag, siger Lærke Bang Jacobsen, der er lærer på Borupgaard Gymnasium i Ballerup.

168 elever er med i det treårige forsøg, og også her er holdningen positiv.

- Det er rigtig gode tanker, og det er godt, at Region Hovedstaden går forrest i kampen for nye visioner, siger Malene Nyborg Madsen, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.