Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gymnasierektorer: Narkotest kan hjælpe elever

Formanden for Danske Gymnasier mener, at narkotest af elever kan være en hjælp til at sætte den nødvendige dialog i gang med elev og forældre om, at der er et problem.

Gymnasieelever, der tåger rundt eller er mere løsslupne end normalt, risikerer at blive testet for alkohol eller stoffer.

Mindst fem gymnasier og uddannelsessteder, primært i hovedstadsområdet, har ifølge Berlingske indført mulighed for at teste eleverne for alkohol og euforiserende stoffer i skoletiden.

Det giver god mening, lyder det fra formanden for Danske Gymnasier, tidligere Gymnasieskolernes Rektorforening, Anne-Birgitte Rasmussen.

»Vi har altid gjort det, at vi har sendt den unge hjem, hvis der er mistanke om, at han eller hun har drukket eller taget stoffer. Men hvis der så opstår mistillid fra forældrene til, at det virkelig er sket, så kan man nu med testen vise, at den unge vitterlig har været påvirket. Så testen kan hjælpe til, når den almindelige dialog ikke virker,« siger Anne-Birgitte Rasmussen.

På samme måde kan det ifølge Danske Gymnasiers formand være en øjenåbner for den unge, hvis der er tale om gentagne tilfælde.

»Det kan også være en øjenåbner for eleven og en måde at starte en dialog med eleven om, at han eller hun har et problem, som der bør tages hånd om,« siger Anne-Birgitte Rasmussen.

Initiativet møder kritik fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, hvor formand Mathilde Lynggaard Vinther, mener, det er udtryk for mistillid og mistænkeliggørelse af eleverne.

Men det afviser Anne-Birgitte Rasmussen.

»Jeg synes ikke, at test udelukker dialog. Tværtimod synes jeg, at test kan være en hjælp til at sætte en dialog i gang i de tilfælde, hvor det ikke lykkes på normal vis,« siger Danske Gymnasiers formand.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.