Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gymnasieeleverne får ny formand

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning har på sit årlige landsmøde valgt den næste formand for elevorganisationen, når den nuværende formand Mathilde Lynggaard Vinther skal afløses på posten efter sommerferien. Den nye formand bliver 19-årige Veronika Ahrensbøll Schultz, der til dagligt går i 3.G på Christianshavns Gymnasium i København, oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Den nye formand vil kæmpe for, at gymnasiet bliver et mere mangfoldigt og inkluderende sted, så en gymnasial uddannelse fortsat er en uddannelse for alle, der vil, lyder det i pressemeddelelsen.

Derudover mener Veronika Ahrensbøll Schultz, at gymnasiet skal blive bedre til at bekæmpe diskrimination på baggrund af køn, seksualitet og etnicitet.

»Gymnasiet skal blive bedre til at uddanne elever i at bekæmpe diskrimination og fremme tolerancen over for mennesker, der bryder med samfundsnormen. Hvad enten det er elever, der bryder med den negative sociale arv, elever af anden etnisk herkomst eller elever, der på anden måde er udsatte over for marginalisering og diskrimination i samfundet,« udtaler den kommende formand i pressemeddelelsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.