Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Guide: Det kan du lave i vinterferiens sidste dage

Uge 7 er lig med vinterferie for mange, men alt godt har en ende. Derfor guider Berlingske dig til, hvordan du får det mest optimale ud af de sidste feriedage. Avisens fagfolk kommer med bud på, hvilken biograffilm, teaterforestilling, restaurant, udendørs aktiviteter og børnevenlige oplevelse du ikke må misse.

LEGO World byder på leg, læring og overraskelse i 36 områder, der alle er spækket med LEGO aktiviteter. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016)
LEGO World byder på leg, læring og overraskelse i 36 områder, der alle er spækket med LEGO aktiviteter. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016)

Vinterferien er for mange ved at lakke mod ende, men der er absolut ikke grund til at miste modet endnu. Berlingske har bedt de mest kyndige folk på avisen om tips, der kan hjælpe dig med at finde frem til de bedste oplevelser i hovedstadsområdet. På den måde kan du runde ferien af med manér, og hvis du ikke har holdt ferie, kan det blot være inspiration til en god weekend.

Er du til knasende popcorn, en stor sodavand og et endnu større lærred har Berlingskes filmredaktør, Kristian Lindberg, et bud på en film for hele familien:

Vinterferiens bedste biograffilm: HIL, CÆSAR!
Man skal gå ind og se komediefilmen » Hil, Cæsar!«, fordi man er garanteret underholdning. Filmen udspiller sig i et Hollywood-studie i 1950erne, og er, ifølge Kristian Lindberg, en vanvittig flot film, hvor instruktørerne - Coen-brødrene - genskaber Hollywoods gyldne tidsalder i 50’erne.

Seerne får et ironisk indblik i, hvordan forskellige filmtyper bliver til - bl.a. musicals, hvor Channing Tatum har et fantastisk dansenummer, der fuldt ud er på højde med 50’ernes store dansestjerne Gene Kelly største øjeblikke.

Det er ikke en film, som har en masse store budskaber, men den byder til gengæld på George Clooney i legionærkostume og bare, brune ben.

Foruden ham er der også øjenguf i form af Scarlett Johansson. Hun er med i en rolle, som afviger fra dem, som hun plejer at spille. Her ter hun sig som en skrap kælling, men på typisk Coen-brødre-manér har hun kun tre minutter i filmen - dem udnytter hun til gengæld maksimalt.

Det er en film, der har allerstørst appel til folk, der kender en lille smule til 50’er film, men Kristian Lindberg tør næsten garantere, at alle aldersgrupper vil føle sig underholdt.

Hvor? De fleste biografer
Hvornår? Fredag-søndag
Pris? 85-95 kr. pr. billet

Foto fra Coen-brødrenes nye film, "Hil, Cæsar".
Foto fra Coen-brødrenes nye film, "Hil, Cæsar".

Hvis man er mere til levende forestillinger, rødt teaterplys og lysekroner, skal man tage en tur i Det Ny Teater. Berlingskes teaterjournalist og anmelder Rikke Rottensten har den helt rigtige forestilling til dig:

Vinterferiens bedste teaterforestilling: Jekyll & Hyde The Musical
Når Jekyll & Hyde udspiller sig på scenen sker der teatermagi. Det er en familieforestilling, som handler om kampen mellem det gode og det onde i alle mennesker. Den rare Dr. Jekyll forvandler sig om natten til den onde Hr. Hyde, efter at Dr. Jekyll i 1888 udfører et fatalt forsøg på sig selv.

Det er en galeanstalt i Victoriatidens London, derfor er scenen også bygget op som et sindssygehospital.

Det er gennemarbejdet både visuelt og scenisk, og i det hele taget er forestillingen en kvalitetsoplevelse, mener Rikke Rottensten.

Dette teaterstykke rammer et niveau, som man ikke får andre steder. Den kunne, ifølge Rikke Rottensten, ligeså godt udspille sig på en international scene, så høj er kvaliteten.

Én af fordelene ved dette teaterstykke er, at det ikke er, som teater plejer at være. Normalt kan teater godt være romantisk og derfor favne piger mere end drenge. Men Jekyll & Hyde er lidt uhyggeligt, hvorfor drenge også vil sætte pris på det.

Teaterstykket er med dansk tale, musikken er ørehængende og så har det lige så meget at tilbyde voksne som børn. Meldingen lyder derfor, at man skal samle sine børn, søskende, forældre og bedsteforældre, tage dem under armen og se Jekyll & Hyde.

Hvor? Det Ny Teater, Gammel Kongevej 29 1610 København V
Hvornår? Fredag kl. 20.00, lørdag kl. 15.00 / 20.00 og søndag kl. 15.00
Pris? 250-643 kr. pr. billet alt afhængigt af, hvor gode pladser man vil have

Tomas Ambt Kofod fra Jekyll & Hyde The Musical
Tomas Ambt Kofod fra Jekyll & Hyde The Musical

Hvis man ikke vil sidde på sin flade, men derimod røre sig, opleve noget unikt eller klappe en giraf har Berlingskes livsstilsredaktør, Nina Rølle, ikke mindre end tre bud på udendørs aktiviteter.

Vinterferiens udendørs aktiviteter: Parkrun, Papirøen og Zoo
Hver lørdag kan man snøre sine løbesko og rende fem kilometer mod tiden i Fælledparken, Amager Fælled eller Amager Strandpark. Man skal løbe fem kilometer, mens frivillige folk tager tid på én.

Det er en god mulighed, hvis man vil i gang med at dyrke motion, få luft og være aktiv, mener Nina Rølle.

Hvis den friske luft lyder tiltalende, men den afslappede form for udendørs aktiviteter lyder mere fristende, foreslår Nina Rølle, at man kan tage et tæppe under armen og besøge Papirøen.

Når man bor i København, er man ofte ikke så god til at opleve sin by, og det er, ifølge Nina Rølle, en skam. Derfor skal man tage sig tid til at gå en tur på Papirøen. Det er en unik, rå og grå papirhal, som emmer af gammel Københavner-industri.

Alternativt er en tur i Zoo aldrig at gå af vejen. Fælles for alle aktiviteterne er, ifølge Nina Rølle, at de skaber gode oplevelser, og så kan man hygge sig med sine nærmeste.

Hvor? Fælledparken, Amager Fælled og Amager Strandpark / PapirØen, Trangravsvej 14, hal 7/8, 1436 København K / Zoologisk Have, Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg
Hvornår? Lørdag kl. 09.00 / fredag-søndag 12.00-21.00/22.00 / fredag-søndag kl. 10-16
Pris? Gratis, men du skal registrere dig senest dagen før dit første løb på parkrun.dk / gratis / barn (3-11år): 95 kr. pr. billet – voksne: 170 kr. pr. billet.

Street food og andre spændende boder på Papirøen i København.
Street food og andre spændende boder på Papirøen i København.

Hvis  mad af den fineste kaliber klinger bedre i dine ører, råder Berlingskes madanmelder Søren Frank dig til at besøge Michelin-restaturanten Kadeau på Christianshavn.

Vinterferiens bedste madoplevelse: Restaurant Kadeau
Hvis man har råd og tid anbefaler Berlingskes madanmelder Søren Frank Restaurant Kadeau på Christianshavn. Den genåbnede før jul i nye lokaler et vejnummer længere nede af Wildersgade.

Interiøret er, ifølge Søren Frank, det lækreste København har at byde på pt.: Det store åbne snedkerkøkken i mørkt træ er hyggeligt belyst og udstyret med åben ild. Snedkermøblerne henleder på én gang tankene på de store danske mestre fra 50'erne og Japan.

Maden er primært hentet fra restaurantens kolonihave på Bornholm, og når man sætter sig til bords kommer den ene ret efter den anden ind. Hele 20 små retter skal man spise sig igennem, og her er kendetegnet, at mange af dem indeholder fermenterede ting, og emner som har været en tur forbi bålet.

Restaurant Kadeau er Det Nye Nordisk køkken i sin mest moderne form, og ifølge Søren Frank er der i skrivende stund stadig borde at få lørdage aften.

Hvis tid og penge ikke rækker, kan lillebror restauranten Eldorado ved siden af anbefales. Her blandes frejdigt ingredienser fra hele verden, lyder meldingen fra Søren Frank.

Hvor? Wildersgade 10B, Kbh. K
Hvornår? Evt. lørdag aften
Pris? Restaurant Kadeau: Maden: 1700 kr.,vine til maden inkl. aperitif: 1400 eller juice og most til maden: 700 kr. pr. person.

Restauranten Kadeau.
Restauranten Kadeau.

Er man mere til leg end Michelin-restaurant, skal det sidste af vinterferien bruges med børnene i Bella Centeret. Det fortæller Thorkil Jacobsen, journalist på Berlingskes børneavis, Kids News.

Vinterferiens børneaktivitet: Lego World
Den store børneaktivitet i denne weekend er uden tvivl Lego World i Bella Center. Lego World er en messe for både børn, søskende, forældre og bedsteforældre. Der er rig mulighed for leg med tusindvis af Lego-klodser, så hvis man har børn, som er en smule kreative, kan det blive til flotte figurer.

Det er kæmpe stort og proppet med Lego. What's not to love? spørger Kids News journalisten Thorkil Jacobsen retorisk.

Det er ottende år i træk, at Lego World byder velkommen, til hvad de selv kalder »verdens sjoveste byggeplads«. Her kan man kæmpe som en Jedi-ridder i Lego Star Wars’ Jedi Academy for ikke at tale om, at man kan slukke Lego-brande med en Lego-brandbil, der er i fuld størrelse.

Hvor? Bella Center, Center Boulevard 5, 2300 København S
Hvornår? Fredag-søndag kl. 10-17
Pris? 140 kr. pr. billet

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.