Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Grønlandsk mand dømt for at forsøge at dræbe motionsløber: For farlig til almindelig dom

En 30-årig grønlandsk mand er kendt skyldig i drabsforsøg og voldtægt af en nu 39-årig kvinde på Østerbro.

En 30-årig mand fra Grønland er kendt skyldig i voldtægt og drabsforsøg på en nu 39-årig kvinde.
En 30-årig mand fra Grønland er kendt skyldig i voldtægt og drabsforsøg på en nu 39-årig kvinde.

En grønlandsk mand er blevet idømt forvaring mandag for at have voldtaget og forsøgt at dræbe en 39-årig kvinde.

Det skriver Ekstra Bladet.

Et enigt nævningeting har afgjort, at manden er for farlig til at få en almindelig straf, og derfor skal han indespærres i ubestemt tid.

Ifølge Ekstra Bladet lagde retten blandt andet vægt på, at retslægerådet har vurderet, at manden har en personlighedsmæssig forstyrrelse, og at der er høj risiko for, at han vil begå ny alvorlig personfarlig kriminalitet.

Den 30-årige er blevet kendt skyldig i at have overfaldet kvinden, da hun var taget ud på en tidlig løbetur i august sidste år.

Kvinden blev fundet afklædt og i livsfare i et buskads.

Hun havde ligget der i ni timer, efter at hun var blevet overfaldet og voldtaget ved Sporsløjfen på Østerbro i København.

Under voldtægten forsøgte gerningsmanden ifølge anklagen at dræbe kvinden. Det skete med slag, spark og kvælning med en snor. Herefter lod han hende ligge blødende og bevidstløs i buskadset.

Dna-beviser og overvågning pegede på, at gerningsmanden var en 30-årig grønlænder.

Manden har nægtet sig skyldig i tiltalen.

Han har skrevet flere breve til dommerne og politiet under sin varetægtsfængsling. Et af brevene er blevet fremlagt for retten, hvori der blandt andet stod:

»Jeg er ikke sådan et menneske. Jeg har været vidne til, at gerningsmanden har prøvet at udøve vold mod mig. Jeg har prøvet at gøre modstand, og jeg blev skubbet, og gerningsmanden er flygtet.«

»Jeg har været så træt til sidst, at jeg er faldet om ovenpå ofret, og mit mundvand falder til ofret. Og i sidste ende er det mig, der får skylden«, lød det i brevet.

Manden er fra Grønland, men bor i øjeblikket på Det Grønlandske Patienthjem i København, da han lider af en nyresygdom.

Han har i retten tidligere forklaret, at han indimellem drikker, når han er ked af sin nyresygdom.

Ifølge den tiltalte selv havde han, dagen inden overfaldet fandt sted, købt øl og vodka. Han havde drukket alkoholen, samtidig med at han havde indtaget piller for sin sygdom.

Det sidste, han husker, er, at han taler i telefon med nogen, men han har ikke villet sige hvem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.