Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Grønlands regering afsætter 70 millioner til tsunamiofre

Evakuerede borgere fra to grønlandske bygder, der blev ramt af flodbølge i juni, får nye hjem i andre byer.

De to bygder, Nuugaatsiaq og Illorsuit, blev 17. juni ramt af en gigantisk bølge. Nu afsætter den grønlandske regering 70 millioner kr. til genopbygning.
De to bygder, Nuugaatsiaq og Illorsuit, blev 17. juni ramt af en gigantisk bølge. Nu afsætter den grønlandske regering 70 millioner kr. til genopbygning.

Grønlands regering reserverer 70 millioner kroner til at genhuse evakuerede borgere fra to bygder, der i juni blev ramt af en flodbølge.

Det oplyser ministeren for infrastruktur og boliger, Erik Jensen, ifølge Grønlands Radio, KNR.

De to bygder, Nuugaatsiaq og Illorsuit, blev 17. juni ramt af en gigantisk bølge. Den rejste sig, efter at et stort stykke af fjeldet skred i fjorden.

De evakuerede borgere fra bygderne kan ikke vende tilbage til deres hjem på grund af faren for nye bjergskred.

De 70 millioner skal gå til at bygge permanente boliger, opkøbe private boliger og renovere eksisterende boliger, der er ejet af Selvstyret eller Qaasuitsup Kommune.

Det kan foregå i byer som Uummannaq eller dens bygder, Upernavik, Aasiaat, Qeqertarsuaq eller Qasigiannguit.

De evakuerede får selv lov til at ønske, hvor og hvordan de gerne vil bo i området, skriver KNR.

Flere huse blev skyllet ud i fjorden ved naturkatastrofen. Fire personer savnes og formodes omkommet.

Pengene til genhusning har Grønlands regering, Naalakkersuisut, fundet på anlægsområdet. Kommunerne har også bidraget med ubrugte midler fra et boligprogram for bygder og yderdistrikter.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.