Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Grevinde Alexandra: Danmark er et godt sted for børn

Den tidligere prinsesse fortæller til Her & Nu, at hun mener, hun har givet sine børn meget ved at lade dem vokse op i Danmark.

Her er grevinde Alexandra på den røde løber ved Royal Arena i forbindelse med DR's fødselsdagsshow i anledning af kronprinsens 50-års fødselsdag. Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Her er grevinde Alexandra på den røde løber ved Royal Arena i forbindelse med DR's fødselsdagsshow i anledning af kronprinsens 50-års fødselsdag. Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Der er stor forskel på at lade børn vokse op i udlandet og i Danmark. Det ved grevinde Alexandra, der er glad for, at hun sammen med prins Joachim fik muligheden for at lade sine to sønner vokse op herhjemme.

Det fortæller grevinden i et interview med Her & Nu.

»Danmark er det bedste sted i verden for et barn at vokse op. Det er den bedste start i livet, jeg kan give mine børn, at lade dem vokse op i Danmark,« siger grevinde Alexandra ifølge ugebladet.

»Her er sikkert, de får en god uddannelse, gode venner og det er let at være barn i Danmark. Det er ikke en kamp. Det er stadig muligt for mine børn at gøre helt normale ting,« siger hun.

Prins Nikolai på 18 år skal efter sommerferien tage en toårig reserveofficeruddannelse på Hærens Sergentskole i Varde, mens 15-årige prins Felix starter på Gammel Hellerup Gymnasium.

Faktisk er en stor del af både grevinde Alexandras og børnenes liv ganske almindeligt, fortæller hun.

»Vi handler stadig ind i supermarkedet, og nogle gange står der så noget møg på forsiden af nogle af bladene om os, men vi griner bare af det, for det er jo en del af vores liv. Vi skal bare videre.«

»Men jeg prøver på at gøre så mange normale ting med dem som muligt. Jeg synes, at både deres far og jeg har givet dem nogle virkeligt gode værdier med i deres liv. Det er noget, som jeg er meget stolt af,« siger hun til Her & Nu.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.