Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gravides frygt øger risiko for fødselsdepression

En ny videnskabelig undersøgelse viser, at gravide, der udtrykker frygt for den forestående fødsel, har større risiko for at udvikle en fødselsdepression.

Hvis en gravid udtrykker frygt for den forestående fødsel, bør læger og jordemødre være særligt opmærksomme. Hvis kvinden er bange er hun nemlig statistisk set i en særlig risikogruppe for at udvikle en fødselsdepression, viser en ny videnskabelig undersøgelse udført af forskere fra Finland, USA, Danmark og Sverige ifølge Politiken.

Undersøgelsen er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift BMJ Open og bygger på en gennemgang af 500.000 finske graviditeter fra 2002 til 2010.

0,3 procent af kvinderne udviklede fødselsdepression, som i to tredjedele af tilfældene blev konstateret blandt mødre, der inden graviditeten havde haft depressionsproblemer.

Hos den sidste tredjedel, som ikke havde nogen forudgående depressionshistorie, viste en minutiøs gennemgang af deres journaler, at de »svangerskabsfrygtsomme« udgjorde en særlig gruppe.

Kvinderne som under deres graviditet havde fortalt lægen, at de var bange for at føde viste sig at være stærkt overrepræsenteret i denne gruppe så markant, at deres risiko for at udvikle fødselsdepression var tæt på tre gange så høj som for gravide generelt, skriver videnskabsportalen EurekAlert ifølge Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.