Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gravide tilbydes zika-skanning i Aarhus

Hospital i Aarhus tilbyder ultralydsscanning til gravide, der frygter at være smittet med zikavirus.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Aarhus: Danske gravide kvinder, der frygter at være smittet med zikavirus, kan få tilbudt en ultralydsscanning, hvor man undersøger barnets hjerne og hoved.

Det fortæller Olav Bjørn Petersen, der er overlæge på Aarhus Universitetshospital med ansvar for de gravide, til DR Østjylland.

Tirsdag aften konstaterede hospitalet, at en ung mand som den første dansker er blevet smittet med virussen. Han havde rejst i Syd- og Mellemamerika, hvor zikavirussen er i udbrud.

Zikavirus regnes ikke i sig selv som meget farlig for patienten. Men virus er under kraftig mistanke for at kunne give alvorlige fosterskader, hvis patienten er gravid. I Syd- og Mellemamerika er der således blevet født mange børn med for lille hovedudvikling.

Har man som gravid rejst i Syd- og Mellemamerika, kan man henvende sig til sin egen læge og blive henvist til en undersøgelse på hospitalet.

- Her vil man komme til samtale med en læge og blive tilbudt en ultralydsscanning, hvor man sikrer sig, at barnet har det godt. Her kigger man især på, hvordan barnets hoved og hjerne ser ud, siger Olav Bjørn Petersen til DR Østjylland.

Viser undersøgelserne, at alt ser ud, som det skal, er det en meget stor sikkerhed for, at alt også er, som det skal være, fortæller han.

Hvis man er gravid eller overvejer at blive det, rådes man af Statens Serum Institut til at overveje at udskyde ikke nødvendige rejser til en lang række lande i Syd- og Mellemamerika.

Zikavirus smitter gennem aedesmyggen og kan derefter gives videre fra mor til foster under graviditeten eller under fødslen. Virussen er også under stærk mistanke for at kunne blive overført seksuelt.

Den unge danske mand, der er blev smittet, ventes ifølge Aarhus Uniersitetshospital at komme sig helt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.