Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gratis trådløst internet i bussen

For første gang på Sjælland kan buspassagerer komme gratis på Internettet under transporten. Arriva tilbyder fra i dag den nye service på buslinjerne 150S og 173E i Storkøbenhavn.

Hvis du kører med buslinjerne 150S eller 173E i Storkøbenhavn kan du fra i dag tænde din bærbare computer og surfe gratis rundt på nettet og for eksempel læse de seneste nyheder.

For første gang udstyrer busselskabet Arriva busser i den offentlige trafik på Sjælland med tråløst internet. Formålet er at lokke flere bilister over i den kollektiv trafik til gavn for trængselsproblemerne på vejene samt miljøet, oplyser Arriva.

Der er dog ikke borde til den bærbare computer i en bus. Og det er også et spørgsmål hvor mange stående passagerer, som har glæde af at balancere med computeren med den ene hånd og holde fast i en strop med den anden hånd. Men Arriva forventer ikke, det bliver et problem.

- Hvis man har en bærbar computer og en ståplads, vil det være svært at udnytte det gratis Internet godt. Men uden for myldretiden er der ofte siddepladser til alle. Og der findes jo også mindre håndholdte computere, siger pressechef Martin Wex, Arriva Skandinavien og tilføjer.

- Men det er klart, at hvis man skulle kunne udnytte Internetadgangen optimalt, skulle der selvfølgelig være bedre plads og nogle borde, man kunne stille computerne på," siger Martin Wex.

10 pct. flere passagerer
Satsningen på trådløst Internet i busser er et led i Arrivas nye tre-årige incitamentskontrakt med Movia for linjerne 150S og 173E, som skal få passagererne til at strømme til.

Som tidligere omtalt i Berlingske Tidende vil Arriva modtage op til tre kroner pr. ekstra passager, som stiger på bussen. Det giver selskabet og chaufførerne mange gode grunde til at sørge for bus til tiden, god information og rene busser.

Satsningen skal efter planen give en passagerfremgang på ti pct., og en del af indtægterne skal gå til ekstra busser på ruterne, så folk ikke kommer til at stå som en sild i en tønde.

Det er teleselskabet 3, som leverer netværk til både Arivas busser og tog med en hastighed på 7,2 Mbps.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.