Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gratis cykler til cykeltyve i Odense

Kommunen køber cykler til unge, for at de ikke skal stjæle andres.

Et enigt by- og kulturudvalg gav tirsdag på et udvalgsmøde tommel op til et social- og integrationsprojekt, som blandt andet har til formål at afholde unge 14-20 årige fra Skt. Klemensparken i Odense fra at stjæle andres to-hjulede.

Denne del af projektet går ud på, at cirka 30 unge fra området får stillet en cykel gratis til rådighed i to år som transportmiddel i dagligdagen, så de lærer at passe og vedligeholde den.

I bilaget til udvalgsdagsordenen er »Cykler for socialt svagtstillede«, som navnet lyder på det samlede projekt, beskrevet sådan:

- (...) Mange af de unge har i dag enten ingen cykelkultur eller en cykelkultur baseret på, at de stjæler en cykel et sted og kører den til et andet sted, hvorefter den ødelægges. Målet med projektet er en kombination af at øge de unges mulighed for at komme længere omkring, at lære at have og passe på en cykel, at forbedre deres sundhed, og ikke mindst at holde dem fra at stjæle cykler, når de har brug for disse.

Også penge fra staten

- Cykler for socialt svagtstillede« er delt op i fire dele og vil samlet koste skatteborgerne i Odense cirka 1,7 millioner kroner. Godt trekvart million kroner bliver lagt oven i fra staten gennem Den Sociale Cykelpulje.

Udover 'Projekt A til B', som er navnet på delprojektet som henvender sig til bl.a. cykeltyve i Skt. Klemensparken, består det samlede initiativ af delprojekterne 'Cyklende piger', som henvender sig til piger i Vollsmose, 'Team Odense Integration – next level', som er en udbygning af et allerede eksisterende projekt samt 'Cykelkursus for nydanskere'.

Folketingsmedlem og byrådspolitiker Lars Christian Lilleholt (V) er medlem af by- og kulturudvalget og går som de øvrige medlemmer ind for forslaget. Han siger:

Danmarks cykelby

- Man kan jo altid diskutere, hvordan man skal bruge de kommunale midler. Men når jeg siger ja til det her, så er det fordi, Odense er Danmarks førende cykelby, og det skal vi fortsat være – og her har vi så tilsagn om 770.000 kr. fra den nationale cykelpulje til gavn for socialt svagt stillede borgere i byen. Der er mange kulturer, hvor cyklen slet ikke indgår, og det vil vi gerne hjælpe til med, at den kommer til. En by skal også udvikle sig, og jeg tror på, at det her vil give bonus på lang sigt, for det giver kendskab til dét at cykle, og det giver en bedre sundhedstilstand, siger han.

Dansk Folkepartis byrådsmedlem Alex Ahrentsen er til gengæld rasende over, at Odenses skatteborgere skal punge ud:

- Det er jo helt ude i hampen – det skriger simpelthen til himlen. Vi sidder lige nu med eksempelvis besparelser på ældre- og handicapområdet på 190 millioner kroner over de kommende år, og der skal her og nu spares en million på den kommunale tandpleje. Virkelig vigtige områder for borgerne. Men cykelprojektet er der åbenbart penge til. Jeg troede ellers, Odense langt om længe var holdt op med at kaste millioner efter fuldstændig tåbelige integrationsprojekter – men jeg tog altså fejl, siger Alex Ahrentsen, som nu vil indkalde de fire øvrige budgetforligspartier S, V, K og SF og forsøge at få taget 'Cykler for socialt svagtstillede' af bordet.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra udvalgsformanden, rådmand Jan Boye (K).

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.