Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Grænsekontrollen dræner politikredsene på hjemmebanen

Politiets tilstedeværelse ved grænserne mod Tyskland er nidoblet siden januar, viser tal fra Rigspolitiet.

Det tager på politikredsene at sende betjente til grænsen.
Det tager på politikredsene at sende betjente til grænsen.

Ti af landets 12 politikredse sender dagligt et tocifret antal af kredsens betjente til den danske grænse mod syd, hvor regeringen torsdag endnu en gang forlængede den midlertidige grænsekontrol.

Ifølge tal fra Rigspolitiet, som Ritzau har fået indsigt i, sender politikredsene dagligt cirka 237 ekstra betjente til grænsen - svarende til knap 500 årsværk, fordi betjentene også er på plads i weekender, ferier og helligdage.

Det er mere end ni gange så mange betjente ved grænserne som før grænsekontrollen trådte i kraft 4. januar.

Midt- og Vestsjællands Politi er en af kredsene, der bidrager og herfra afsætter man dagligt 17 mand til grænsekontrollen.

Og det kan mærkes, siger politiinspektør Jens Børsting.

- Vi er virkelig pressede i øjeblikket. Vi har valgt at holde vores vagtdækning intakt, så der er lige så mange patruljer, der kan rykke ud til borgerne som før grænsekontrollen, men de fleste andre områder er ramt, siger han.

Jens Børsting nævner færdselskontrol og sagsbehandlingstiden i alt andet end vold- og voldtægtssager som eksempler på områder, hvor politiet har måttet skalere ned som følge af grænsebemandingen.

I betjentenes faglige organisation, Politiforbundet, peger næstformand Claus Hartmann på, at den nuværende situation slider voldsomt på betjentene, der skal vinke farvel til familien og arbejde i en af de sydlige kredse.

- Jeg har aldrig oplevet så mange frustrationer som dem, der kommer fra vores medlemmer i øjeblikket. De gisper efter vejret, og de kan snart ikke mere, siger han.

Hvor længe kan I blive ved under de nuværende forhold?

- Det er svært at sige, men vi oplever i stigende grad, at folk kontakter os for at finde ud af, hvordan de står, hvis de forlader politiet, siger Claus Hartmann.

I Midt- og Vestsjællands Politi har politiinspektør Jens Børsting heller ikke et klart svar på, hvor længe hans folk kan blive ved.

- Vi løser opgaven lige så længe vi skal, men vi bliver mere og mere pressede på, hvad vi skal prioritere at skrue ned for, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.