Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gråvejr og sjap afløser snekaos

DMI afblæser endegyldigt chancen for hvid jul. Det sker efter en lillejuleaftensdag, hvor sneen ellers har været hård ved landets rejsende.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Efter snestormen søndag, bliver selve juleaften en langt mere sjappet affære.

Langt størstedelen af den hvide nedbør, som har skabt store trafikale problemer i løbet af lillejuleaften, vil nemlig være smeltet, når det er tid til at sætte tænderne i andestegen og danse om juletræet, oplyser DMI.

- Det bliver regn i store dele af landet i løbet af eftermiddagen, temperaturen vil ligge på frysepunktet eller over, så det bliver ikke til sne. Den landsdækkende hvide jul er afblæst, men der kan da godt være enkelte steder i de nordlige og østlige egne, hvor en del af sneen vil blive liggende. Men generelt bliver det en grå og trafiksikker jul, siger Frank Nielsen, der er vagthavende meteorolog.

1. og 2. juledag fortsætter gråvejret, og her vil der komme regn de fleste steder samt enkelte sludbyger nordpå, siger han.

- Men det er muligt, at det vil klare lidt op i løbet af natten, og det giver risiko for nattefrost. Derfor er der stadig god grund til at passe på, for vejene kan blive glatte.

Søndag faldt der op til 20 centimeter sne, og det skabte kaos i særligt Jylland, hvor flere flyafgange til og fra Billund og Aalborg blev forsinket, mens et enkelt fly helt måtte opgive at lande i Aalborg Lufthavn. Også togtrafikken blev ramt af store forsinkelser, men juleaftensdag forventer DSB, at togene atter kører planmæssigt.

- Vi kan se på vejrudsigterne, at der er lagt op til regn, og det skulle ikke give nogle forsinkelser rent vejrmæssigt. Desuden er der langt færre, der rejser ud den 24., der er de fleste efterhånden nået frem til familie og venner, siger Tony Bispeskov, der er trafikinformationschef.

Også hos Dansk Autohjælp er der forventning om, at juleaften og juleaftensdag bliver mere rolig end den 23., hvor selskabet søndag eftermiddag omkring klokken 16.30 havde ydet hjælp til 670 bilister, hvoraf 159 blev trukket fri af grøfter og snedriver. Også Falck kunne søndag eftermiddag berette om travlhed, hvor redningskorpset havde assisteret 870 bilister, heraf skulle 200 trækkes fri.

Travlheden og kaosset til trods, så skal man dog ikke mere end to år tilbage, før det så værre ud, minder pressechef i Falck, Mikkel Andreas Beck, om.

- Op til julen 2010, havde Falck på den store udrejsedag 5.800 assistancer. Det var i en helt anden skala, sneen væltede ned, og det var den helt store rejsedag. Der var rigtig travlt, vi har også haft travlt i dag (søndag, red.), men mange har valgt at blive inde, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.