Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gråsæl yngler igen i Vadehavet

For første gang i flere hundrede år er en gråsælunge observeret i den danske del af Vadehavet.

Det er ifølge Naturstyrelsen tegn på, at gråsælen igen er begyndt at yngle i Vadehavet.

»Med de nye oplysninger kan vi konstatere, at gråsælen atter yngler i Vadehavets økosystem. Det viser, at gråsælen fortsat breder sig i Danmark, og at beskyttelsen af sælerne i Vadehavet virker,« siger kontorchef Trine Fugmann fra Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Gråsælen forsvandt fra Vadehavet i 1500-tallet blandt andet som følge af intensiv jagt. Men i 1967 blev gråsælen totalfredet i Danmark, og den er siden langsomt begyndt at vende tilbage.

Ved den tyske ø Helgoland i den tyske del af Vadehavet findes en koloni på cirka 600 gråsæler. Det er formentlig fra denne bestand, at gråsælerne har spredt sig til Danmark.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.