Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Godt råd til nøgne haveejere: Pas på lurerne

Lørdag er den internationale Arbejd nøgen i haven-dag. Men hvis man er uheldig, kan nøgenheden ende med en dom for blufærdighedskrænkelse.

Skal du deltage i den internationale Arbejd nøgen i haven-dag?

Så er det nok en god idé at tjekke, om hækken er tæt, eller om dine naboer er typerne, der bliver fortørnede over at se mennesker kun iført havehandsker med bagdelen i vejret over rosenbedet.

Selv om du er på din egen matrikel, kan du nemlig godt komme til at overskride lovgivningen ved at gå nøgen rundt i din have, straffelovens paragraf 232 om blufærdighedskrænkelse. Det skriver Bolius.dk.

Den internationale Arbejd nøgen i haven-dag, der falder første lørdag i maj hvert år, er skabt af The Naturist Society, en amerikansk søsterorganisation til Danske Naturister, og idéen med dagen er, at man skal føle sig mere fri, acceptere sin krop og være tættere på naturen.

Men du kan altså risikere, at naboer og forbipasserende føler sig krænkede over din nøgenhed.

Det gælder især, hvis din grund ligger ud til et busstoppested eller en etageejendom, hvorimod du roligt kan smide tøjet, hvis din have er aflukket og folk udefra skal gøre sig anstrengelser for at komme til at se ind i haven - for eksempel ved at bruge en stige eller lave hul i hækken. Jo mere synlig, du er, jo større er risikoen for, at du kan støde andre, skriver Bolius.dk.

En rettesnor er dog, at for at støde andre skal din adfærd have en seksuel karakter - som samleje, berøring eller onani - samtidig med at det kan sandsynliggøres, at du ved eller må have indset, at din opførsel virker krænkende for andre.

Der er dog også andre risici forbundet med at arbejde i haven. For eksempel er det ikke alt havearbejde, der egner sig til at udføre i nøgen tilstand - læs: Beskæring af brombærbusken.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.