Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Godt en million skal sikre bedre OCD-hjælp til børn og unge

En ny undersøgelse skal vise effekten af at behandle børn og unge med angstlidelsen OCD i grupper.

1,2 millioner kroner skal bruges til at sætte behandlingen af børn og unge med OCD under lup.

Pengene er givet til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Risskov og går til en undersøgelse, der ser på forskellige former for hjælp til de OCD-ramte.

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Studiet skal sammenligne effekt og livskvalitet hos børn og unge med OCD, som modtager kognitiv adfærdsterapeutisk gruppebehandling i stedet for individuel behandling.

I spidsen for undersøgelsen står Per Hove Thomsen. Han er professor ved Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center og arbejder sammen med psykolog og ph.d.-studerende Katja Hybel.

Den nuværende viden om effekten af gruppebehandling af begænset, da kun få studier tidligere har forsket i gruppebaseret kognitiv adfærdsterapi til børn og unge med OCD.

- Dette projekt er helt i tråd med Sundhedsstyrelsens nye retningslinjer for behandling af OCD, hvor der efterspørges forskning i gruppebehandling, siger professor Per Hove Thomsen i pressemeddelelsen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man er tilbageholdende med at anvende gruppebehandling til børn og unge, da effekten er ukendt.

- Jeg håber, at vi med dette studie kan blive meget klogere på behandlingsmetoden, siger Per Hove Thomsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.