Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Glad Ritt Bjerregaard får godt nyt om sin kræftsygdom: »Det bliver en skøn sommer«

Ritt Bjerregaard ser frem til en skøn sommer efter de gode nyheder om hendes sygdom.
Ritt Bjerregaard ser frem til en skøn sommer efter de gode nyheder om hendes sygdom.

Den tidligere overborgmester, topminister og EU-kommisær Ritt Bjerregaard kom i januar med en noget chokerende udmelding. Hendes kræftsygdom havde spredt sig.

Men nu oplyser Ritt Bjerregaard via sin Facebook, at kræften ikke har spredt sig yderligere, mens metastaserne i hendes lunger ikke er vokset siden hendes sidste scanning januar.

»Kræften har ikke bredt sig og metastaserne i lungerne er ikke vokset. Jeg får derfor nu en pause i kemoen og så en ny scanning i august,« skriver hun i et Facebook-opslag.

Takkede nej til kemo

I maj sidste år takkede Ritt Bjerregaard ellers nej til lægernes tilbud om forebyggende kemobehandling, fordi hun ikke følte, at hun havde kræfterne til det ovenpå to større operationer.

Kemobehandlingen ville nemlig medføre bivirkninger i form af  kvalme, vanskeligheder med at spise, påvirkning af stomien og føleforstyrrelser i hænder og fødder.

Senere måtte hun dog sande, at hvis kræften vendte tilbage, så var det nødvendigt at kommer i kemobehandling. Og det var således, hvad der skete i januar, da hun fik besked om, at kræften havde spredt sig.

I et interview med BT i januar fortalte Ritt Bjerregaard, hvad der overbeviste hende om, at kemoen var den rigtige beslutning.

»Ellers kunne jeg risikere, at det ville brede sig rigtig hurtigt, og så ville det være et kort liv, jeg fik. Så denne gang må jeg sige, at det kan betyde, at jeg får et længere liv. Jeg bliver ikke helbredt. Hvis jeg er uheldig, breder kræften sig videre. Hvis jeg er heldig, så kan kemoen hjælpe mig til at stoppe den. Så jeg var slet ikke i tvivl denne gang,« lød det.

Hun understregede dog samtidig, at hun var ganske afklaret med situationen.

»Jeg tror ikke, at jeg kan gøre noget. Jeg kan spise de piller, bære mig fornuftigt ad og krydse fingrene. Andet kan jeg ikke gøre. Det er ikke så rart.«

Ritt Bjerregaard har siden været i kemobehandling to gange om ugen i tre uger, hvilket tilsyneladende har hjulpet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.