Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gillelejefiskere taber i Højesteret

Tre fiskere fra Gilleleje fiskede ulovligt i Kattegat, har Højesteret bestemt. Den danske lovgivning, der forbød fiskeri, er ikke i strid med EU-retten.

ARKIVFOTO af Fiskekuttere i Gilleleje Havn. Gilleleje-fiskere på juridisk dybt vand i Højesteret, hvor de nu har fået dom for at have fisket ulovligt.
ARKIVFOTO af Fiskekuttere i Gilleleje Havn. Gilleleje-fiskere på juridisk dybt vand i Højesteret, hvor de nu har fået dom for at have fisket ulovligt.

Der var tale om ulovligt fiskeri, da tre fiskere fra havnebyen Gilleleje bevægede sig ind i et særligt område i Kattegat på jagt efter jomfruhummere.

Det har Højesteret tirsdag bestemt. Dermed er der sat endeligt punktum for den retssag, der i årevis har forsøgt at afklare, hvorvidt fiskernes foretagende var ulovligt eller ej.

Dansk og svensk lovgivning har lukket området for al fiskeri, fordi man vil beskytte Kattegat-torsken. Men fiskernes forsvarer mente, at det var i strid med EU-retten at indføre national lovgivning på området.

Men det er Højesteret ikke enig i. Lovgivningen er ikke i strid med EU-retten, og fiskeriet var derfor ulovligt.

Der er tale om en stadfæstelse af Østre Landsrets dom.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.