Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Giftfare aflyst på Bornholms Hospital

Selvom man ikke har fundet årsagen til forgiftningen af en række medarbejdere, åbner Bornholms Hospital om et par uger.

Det er ikke lykkedes Bornholms Hospital at finde en entydig forklaring på en række medarbejderes forgiftningssymptomer. Men nu meddeler hospitalet, at man forventer at genåbne akutmodtagelsen og intensivafsnittet i slutningen af uge 47.

- Vi har undersøgt alle tænkelige muligheder uden at få et klart svar på årsagen til, at vores medarbejdere er blevet forgiftet, siger hospitalsdirektør Kurt Espersen.

Der er blevet målt efter alle mulige giftige gasser, toksiner og andre forgiftningskilder, som landets eksperter har foreslået skal undersøges. Men målingerne har ikke givet et klart svar på, hvorfor en række medarbejdere er blevet forgiftet. Heller ikke de seneste langtidsmålinger har kunnet give mere viden.

Den eneste konkrete måling har været svovl-brinte-gasser, da kloakken for 14 dage siden blev renset under bygningen med akutmodtagelsen og intensivafsnittet.

- Kloakslammet og svovl-brinte-alarmen giver en lille mistanke om, at forgiftningen stammer fra kloakken. Den har vi nu fået renset, og samtidig viser alle målingerne, at det er sikkert at færdes i bygningen. Vi har derfor besluttet at ophæve kravet om åndedrætsværn, så håndværkerne kan gå i gang med at klargøre bygningen, siger Kurt Espersen.

Klarlægningen af årsagen til, at hospitalets medarbejdere oplevede symptomer på forgiftning, har involveret mange eksperter. Eksperter på kemi-, indeklima-, ventilations- og kloakområdet, Giftlinjen, Beredskabsstyrelsen, politiet, trykkammeret på Rigshospitalet og Region Hovedstadens miljøeksperter har alle deltaget i arbejdet. Alle deres forskellige løsningsforslag er blevet grundigt undersøgt og målt.

10 mennesker har gentagne gange været indlagt med forgiftningssymptomer på grund af det, der formodes at være giftige dampe eller gasser.

Symptomerne på forgiftning opstod i oktober og ramte sygeplejersker, lægesekretærer og håndværkere, der alle meldte om hovedpine, følelsesforstyrrelser og koncentrationsbesvær. De forgiftede har modtaget behandling på Rigshospitalet, hvor de har været i trykkammer for at nedsætte risikoen for langsigtede hjerneskader.

I slutningen af oktober blev de to sidste sygeplejersker udskrevet fra Rigshospitalet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.