Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

GGGI- næstformand fik millionstøtte fra sin egen organisation

Den anerkendte britiske klimaguru, Lord Nicholas Stern, fik 12 millioner i støtte fra klimaorganisationen GGGI, som han var næstformand for.

Den britiske miljøøkonomi og tidligere næstformand i GGGI, Lord Nicholas Stern, har modtaget 12 mio. kroner i støtte til sit forskningsinstituti 2012.
Den britiske miljøøkonomi og tidligere næstformand i GGGI, Lord Nicholas Stern, har modtaget 12 mio. kroner i støtte til sit forskningsinstituti 2012.

Den britiske økonom og internationalt anerkendte forfatter til miljørapporten »The Stern Review«, Lord Nicholas Stern, fik i 2012 knap 12 millioner kroner i støtte til sit forskningsinstitut fra klimaorganisationen GGGI.

Det skete, selv om han på daværende tidspunkt var næstformand i selvsamme organisationen. Det skriver Information.

Bevillingen blev givet på trods af interne advarsler om, at Stern befandt sig i en interessekonflikt. Mens forhandlingerne om kontrakten stod på, skrev en ledende GGGI-medarbejder i januar 2012 en mail til organisationens daværende generaldirektør, Richard Samans, med en række bekymringer vedrørende aftalen. Han satte blandt andet spørgsmålstegn ved, hvorvidt de interne beslutningsgange var blevet fulgt.

Aftalen skabte også bekymring hos en anden ledende medarbejder i GGGI, der i januar 2012 i en mail til andre ledende medarbejdere skrev, at »Sterns mulige interessekonflikt bør løses, før vi fortsætter diskussionerne om denne kontrakt«.

Og medarbejdernes bekymring var berettiget, vurderer eksperter ifølge Information.

»Der er et sammenfald af personinteresser og netværk i den her sag, som er meget problematisk,« siger professor Christian Bjørnskov fra Aarhus Universitet.

Danmark har over de seneste tre år bidraget med 90 millioner kroner til GGGI. Ifølge Informations oplysninger var det en del af det danske bidrag til GGGI, der blev brugt til at betale forskningsstøtte til Stern.

GGGI afviser i en mail til Information at redegøre for den interne beslutningsproces, og Udenrigsministeriet »kender ikke til den konkrete sag«, oplyser ministeriets presseafdeling til Information.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.