Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Generaladvokat går mod TV2 i langvarig strid om statsstøtte

Reklameindtægter var statsstøtte, lyder det i en anbefaling til en EU-dom, der går mod tidligere afgørelse.

Generaladvokaten i EU-domstolen slår fast, at reklameindtægter der blev overført fra TV2 Reklame til TV2 via TV2-Fonden i 1995 og 1996 var statsstøtte. Det er i modsætning til en tidligere afgørelse i EU-kommisionen.
Generaladvokaten i EU-domstolen slår fast, at reklameindtægter der blev overført fra TV2 Reklame til TV2 via TV2-Fonden i 1995 og 1996 var statsstøtte. Det er i modsætning til en tidligere afgørelse i EU-kommisionen.

Tirsdag er der skrevet endnu et kapital til sagaen, om hvorvidt TV2 har modtaget statsstøtte eller ej.

Generaladvokaten i EU-Domstolen er kommet med sin anbefaling til en forestående EU-dom.

Her anbefales det, at en tidligere afgørelse i retten fra 2015 annulleres, og at det dermed slås fast, at reklameindtægter, der blev overført fra TV2 Reklame til TV2 via TV2-Fonden i 1995 og 1996, var statsstøtte.

Tilbage i 2015 kom retten ellers delvist TV2 i møde, da den gik mod en tidligere afgørelse fra EU-Kommissionen og sagde, at reklameindtægterne ikke var statsstøtte.

Men den afgørelse, mener generaladvokaten, at man bør annullere. Det skyldes blandt andet, at staten kontrollerede TV2 Fonden.

- Jeg er enig med Viasat i, at overførslen af de pågældende midler via TV2 Fonden på ingen måde påvirker deres karakter (som værende) "statsmidler", eftersom TV2 Fonden ligeledes er en offentlig virksomhed, der er kontrolleret af den danske stat, lyder det i udtalelsen.

Rettens afgørelse fra 2015 er blevet appelleret af både TV2, Viasat og EU-Kommissionen.

Den endelige afgørelse i de tre sager forventes at falde om tre til seks måneder.

Foruden sagerne om statsstøtte verserer der yderlige to sager mod TV2 i Østre Landsret, hvor TV2-konkurrenten Viasat forlanger, at TV2 skal betale renter for statsstøtte - et potentielt milliard krav.

I marts vandt TV2 i en anden appelsag anlagt af Viasat ved EU-Domstolen.

Her blev det afgjort, at TV2 ikke skal betale milliarder af kroner tilbage, som de har modtaget i støtte fra den danske stat.

De mange sager ved forskellige domstole har været en medvirkende årsag til, at beslutningen om et salg af TV2 er blevet udskudt politisk.

I regeringsgrundlaget fremgår det dog, at regeringen ønsker at sælge TV2, så snart det nuværende medieforlig er udløbet ved udgangen af 2018.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.