Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Genåbning af jernbanebro trækker ud

Alle passagerer burde få et kvartals gratis rejse i Vendsyssel, siger folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S).

Arbejdet med at udbedre skaderne på jernbanebroen over Limfjorden trækker ud.

Broen blev kraftigt beskadiget, da et finsk fragtskib i slutningen af marts kolliderede med broen mellem Aalborg og Frederikshavn.

Først forlød det, at togsporet ville være reetableret i begyndelsen af november. Dernæst blev genåbningen af jernbanebroen udsat til i dag, 19. november. Arbejdet blev heller ikke færdig til den tid, og i stedet lød meldingen »tidligst 26. november«.

Men nu viser det sig, at genåbningen af broen kan trække ud til efter nytår.

Nordjyske.dk erfarer, at Søfartsstyrelsen først regner med, at den nye broklap er klar i februar 2013.

Administrerende direktør i Banedanmark, Jesper Hansen, vil dog hverken be- eller afkræfte, at broen først genåbner til februar.

- Der har været meldt for mange datoer ud, som ikke har holdt. Det har vi lært af, siger Jesper Hansen til Nordjyske.dk.

Han lover dog en nærmere melding om tidspunktet for genåbningen, efter at han mandag eftermiddag har besigtiget broarbejdet sammen med entreprenøren MT Højgaard.

Forsinkelsen betyder, at nordjyderne må væbne sig med tålmodighed og berede sig på, at nødkøreplanen med busser mellem Aalborg og Frederikshavn fortsætter noget tid endnu.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Bjarne Laustsen er dog rasende over de vedvarende forsinkelser i broarbejdets tidsplan.

- Der er ingen andre steder i landet, hvor man ville finde sig i det her. Alle passagerer burde få et kvartals gratis rejse i Vendsyssel, siger Bjarne Laustsen til Nordjyske.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.