Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gav flygtninge et lift: Mine værdier kolliderer med loven

Handlingen og intentionen fortryder jeg ikke, siger mand efter dom for at have givet flygtninge et lift.

Randers: - Når man overtræder loven, så bliver man straffet.

Sådan siger en 41-årig østjyde efter at have modtaget en dom for at have givet fem afghanske flygtninge et lift gennem landet.

Den tilsyneladende afklarede reaktion er imidlertid ikke et udtryk for, at den dømte ser sagen som simpel.

- Nogle gange kolliderer ens værdier med lovgivningen. Handlingen og intentionen fortryder jeg ikke.

- Men jeg ærgrer mig over, at jeg ikke satte mig ordentligt ind i tingene, inden jeg gjorde det. Fordi så havde jeg ikke gjort det, siger den dømte uden for Retten i Randers.

Manden vidste nemlig ikke, at han gjorde noget forkert, da han 8. september sidste år kørte sydpå for at hjælpe nogle af de mange flygtninge og migranter, der søgte mod nord.

På stationen i Flensborg så han en gruppe på tre voksne mænd og to piger, der viste sig at være henholdsvis 13 og fire år - alle fra Afghanistan. Dem gav han et lift til Grenaa.

- Det var særligt børnenes situation, der påvirkede mig. Jeg har selv to børn, og hvis de havde været i en lignende situation, ville jeg ønske, at nogen ville hjælpe dem.

Senere på aftenen blev både den 41-årige familiefar og gruppen af afghanere imidlertid anholdt i Grenaa - og nu er manden dømt for forbrydelsen.

Straffen lyder på en bøde på 5000 kroner, og den dømte har valgt at modtage dommen.

Inden for 14 dage er det derfor op til anklagemyndigheden at beslutte, om sagen skal prøves i landsretten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.