Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gastronomisk talent fra København bliver årets kok

Peter Yung Worth Jacobsen fra Restaurant Kanalen har vundet titlen som årets kok og 40.000 kroner.

Peter Yung Worth Jacobsen fra Restaurant Kanalen i København kåres som årets kok 2017, og ønskes tillykke af kæresten, ved årets Kok- og Årets Tjener-konkurrencen i Papirfabrikken på Hotel- og Restaurantskolen i København tirsdag den 21. marts 2017. 10 kokke og fem tjenere er med i finalen, hvor der kåres én vinder af henholdvis kokke og tjenere. Kokkene skal tilberede deres hovedret af Gederyg med saddelstykke (skal steges på ben) og indmaden fra geden samt grillet eller stegt garniture. Herudover skal de kreere både en forret og en dessert. Hver kok har 6 timer og 25 minutter til at tilberede deres tre retters menu til 10 couverter. 1.præmien er æren og 40.000 kroner. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017)
Peter Yung Worth Jacobsen fra Restaurant Kanalen i København kåres som årets kok 2017, og ønskes tillykke af kæresten, ved årets Kok- og Årets Tjener-konkurrencen i Papirfabrikken på Hotel- og Restaurantskolen i København tirsdag den 21. marts 2017. 10 kokke og fem tjenere er med i finalen, hvor der kåres én vinder af henholdvis kokke og tjenere. Kokkene skal tilberede deres hovedret af Gederyg med saddelstykke (skal steges på ben) og indmaden fra geden samt grillet eller stegt garniture. Herudover skal de kreere både en forret og en dessert. Hver kok har 6 timer og 25 minutter til at tilberede deres tre retters menu til 10 couverter. 1.præmien er æren og 40.000 kroner. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017)

Ti danske topkokke kæmpede tirsdag om retten til at kalde sig årets kok. Det var Peter Yung Worth Jacobsen fra Restaurant Kanalen i København, der løb med sejren.

Det oplyser brancheorganisationen Horesta.

Årets kok er danmarksmesterskabet for professionelle kokke, hvor ti af landets gastronomiske talenter duellerer om at vinde titlen som årets kok og en førstepræmie på 40.000 kroner.

Det er Horesta, der i samarbejde med 3F, har arrangeret konkurrencen.

Konkurrencen blev afholdt i Papirfabrikken på Hotel- og Restaurantskolen i København.

Finalisterne skulle lave en hovedret, hvor der skulle indgå gederyg med saddelstykke, indmaden fra geden og en garniture, som skulle være grillet eller stegt.

Derudover skulle de tilberede en forret og en dessert af en råvarekurv, som de ikke kendte indholdet af, og som først blev udleveret på dagen.

Hver kokkefinalist havde seks timer og 25 minutter til at tilberede en treretters menu til ti kuverter.

Og det var altså Peter Jung Worth Jacobsen, der imponerede dommerpanelet mest.

Dommerpanelet bestod blandt andet af Rasmus Kofoed, der er medejer af restauranten Geranium.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.