Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ganske få Pegida-demonstranter på gaden

Det var ikke mange mennesker, der trodsede regn og kulde i København og Aarhus for at deltage i mandagens Pegida-demonstrationer. Cirka 50 kunne organisationen mønstre. Langt flere var mødt op til moddemonstrationerne, oplyser politiet.

Mandag aften havde den islam-kritiske organisation Pegida nok engang inviteret til demonstrationer og gåture i København og Aarhus, men for anden uge i træk samlede moddemonstrationerne langt flere deltagere.

I København havde cirka 40 Pegida-tilhængerne, der protesterer mod fundamentalistisk islam, samlet sig ved Statens Museum for Kunst for at marchere hen til Den Lille Havfrue på Langelinie og tilbage igen.

Moddemonstrationen, der blev arrangeret af København for Mangfoldighed, kunne ifølge Københavns Politi samle cirka 500 mennesker, som gik ad en rute fra Sankt Hans Torv på Nørrebro til Nytorv.

»Der skal lyde stor ros til begge demonstrationer fra politiets side. Alt foregik i skønneste orden uden anholdte eller tilspidsede situationer ved nogen af demonstrationerne,« siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen, Københavns Politi, til Berlingske Nyhedsbureau.

I Aarhus var billedet det samme, oplyser Østjyllands Politi.

»Pegida-demonstrationen samlede 12 personer ved Den Gamle By, og de otte af dem gik ad en rute, der endte på Klostertorvet,« siger vagtchef ved Østjyllands Politi Christian Riis.

Moddemonstrationen, arrangeret af Aarhus for Mangfoldighed, kunne mønstre 150 personer, der fulgtes fra Store Torv til Rådhuspladsen.

Også i den jyske hovedstad forløb demonstrationerne uden problemer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.