Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fyret efter fuldemands-opførsel til privat fest

Nordjyde blev bortvist fra sit arbejde, efter at han havde været fuld og skejet ud til en fest med kolleger.

Vestre Landsret har afgjort, at det var berettiget at fyre en social- og sundhedshjælper, der havde skejet ud over for arbejdskolleger til en privat fest. Free/Colourbox.com
Vestre Landsret har afgjort, at det var berettiget at fyre en social- og sundhedshjælper, der havde skejet ud over for arbejdskolleger til en privat fest. Free/Colourbox.com

Viborg. Alkohol, arbejdskolleger og privat fest er ikke nogen god cocktail. Man kan nemlig miste sit arbejde.

Det må en ældre social- og sundhedshjælper fra Aalborg erkende, efter Vestre Landsret har frifundet hans arbejdsgiver for at skulle betale erstatning til ham for uberettiget bortvisning.

Den pågældende havde været ansat som nattevagt på det private Rørbæk Omsorgshjem ved Hobro i syv år, da han i 2013 blev inviteret med til en kollegas 50-års fødselsdag.

Han kan ikke selv huske så meget fra festen men hældte øl i håret på en kollega og opførte sig nærgående overfor en anden.

På et tidspunkt ville han holde tale for fødselaren. Det, synes en af hans kvindelige kolleger, var en rigtig dårlig idé, og han spurgte hvorfor. "Fordi du er fuld", svarede kvinden, hvorefter han slog ud efter hende, og ramte hende på kinden.

Så blev det for meget for de øvrige festdeltagere. Den fulde mand blev lagt ned og smidt ud.

Dagen efter ringede han til værten og undskyldte sin opførsel, ligesom han mødte på arbejde i de kommende dage.

Nogle dage senere blev han bortvist. Ledelsen gav som begrundelse, at hans opførsel til festen havde umuliggjort et godt, tillidsfuldt samarbejde med ham.

Gennem fagforeningen FOA krævede han en erstatning på 254.000 kroner for uberettiget bortvisning, og Retten i Aalborg gav ham medhold.

Byretten mente, at hændelserne var sket til en privat fest uden direkte tilknytning til arbejdet, og at bortvisningen derfor ikke var i orden.

Vestre Landsret er nu kommet til den modsatte konklusion.

Landsretten siger, at kollegerne efterfølgende overfor ledelsen havde tilkendegivet, at hans opførsel havde lavet dybe skår i tillidsforholdet mellem ham og dem. Derfor kunne han fyres.

 

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.