Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fynbo tiltales for dødsbrand - samlever mistede livet

Voldsom brand i Ørbæk kostede en kvinde på 51 år livet. Hun var offer for en forbrydelse, mener anklager.

Retten i Svendborg skal afgøre, om en mand er skyldig i forsætlig brandstiftelse, og om han var klar over, at han bragte andres liv i fare. Free/Jan Bjerre Lauridsen / Ritzau/arkiv
Retten i Svendborg skal afgøre, om en mand er skyldig i forsætlig brandstiftelse, og om han var klar over, at han bragte andres liv i fare. Free/Jan Bjerre Lauridsen / Ritzau/arkiv

Odense. En mand fra Fyn risikerer en straf på flere års fængsel, efter at hans kvindelige samlever omkom under en brand i Ørbæk i maj sidste år.

Anklagemyndigheden har besluttet at rejse tiltale ved et nævningeting mod manden, oplyser senioranklager Jacob Thaarup.

Tiltalen drejer sig om, at han satte ild på etageejendommen på Hovedgaden i Ørbæk, selv om han vidste, at andres liv kom i fare.

Flere beboere reddede sig ud fra flammerne. Heriblandt en mor med to børn og hendes veninde, der var på besøg.

Det lykkedes dog ikke for mandens samlever, en kvinde på 51 år. Hun opholdt sig i et værelse, hvor dørhåndtaget var defekt. Hun omkom af røgforgiftning, har det tidligere været fremme.

Kort efter branden anholdt betjente manden, der er midt i 40'erne. Det skyldtes blandt andet hans opførsel, oplyste politiet dengang. I et grundlovsforhør i Svendborg nægtede han sig skyldig, men dommeren besluttede dog at varetægtsfængsle ham.

- Han nægter sig skyldig og siger, at det var hans samlever, der satte ild på, forklarede en anklager dengang.

Nogen tid efter blev han løsladt fra arresten. Men nu har anklagemyndigheden altså vurderet, at det kan bevises, at han stod for brandstiftelsen, og at han var klar over risikoen.

Det er endnu ikke bestemt, hvornår retten skal behandle sagen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.