Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fyldte krisecentre mangler pladser til voldsramte kvinder

Der er rift om værelserne på kvindekrisecentre i hovedstadsområdet og på Sjælland.

Dannerstiftelsens krisecenter i København er et af de steder, som mangler pladser til voldsramte kvinder. Scanpix/Linda Kastrup/arkiv
Dannerstiftelsens krisecenter i København er et af de steder, som mangler pladser til voldsramte kvinder. Scanpix/Linda Kastrup/arkiv

Der er så travlt hos krisecentrene for voldsramte kvinder, at der næsten altid er fuldt booket på værelserne.

Det viser en rundringning til centrene i hovedstadsområdet, som DR P4 København har lavet.

Og problemet er ikke kun i København, lyder det fra Lene Johannesson, som er formand for Landsforening for Kvindekrisecentre (Lokk).

»Der er overhovedet ingen ledige pladser hverken i København, på Sjælland eller Lolland-Falster. Der er enkelte pladser i Jylland og på Fyn,« siger hun til DR P4 København.

Hos krisecenteret Danner i København mener leder Birte Lundgreen, at sommerferien kan være én af årsagerne til, at der lige nu er ekstra mange kvinder, som søger mod krisecentrene.

»Der skabes nogle muligheder for kvinderne for at komme væk. Det kan for eksempel være at ens ægtefælle stadig er på arbejde, og så kan man se sit snit til at komme væk,« siger hun til P4 København.

»Det kan også være, at man kan sige, at man tager på ferie hos tante Oda, og så tager man i virkeligheden hen på et krisecenter,« siger Birte Lundgreen.

Hos Dansk Kvindesamfunds Krisecenter på Frederiksberg har de også meget travlt.

Og når der er fuldt hus, bliver kvinderne henvist til centre vest for Storebælt. Men det kan være problematisk for kvinderne, hvis deres studie eller arbejde ligger i hovedstadsområdet, forklarer leder Pia Strøh:

»Det kan blive svært for dem at forsørge sig selv økonomisk, og det er en af de ting, som er vigtig for ens selvstændighed, så man føler, at man er i gang og kan komme videre med sit liv,« siger hun til DR P4 København.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.