Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fuglene på Saltholm bliver fredet

Miljøminister Ida Auken indfører et forbud mod jagt på fugle på dele af øen Saltholm i Øresund.

På Saltholm - Advarsel mod løse tyre på Saltholm. Nu fredes fuglene på øen.
På Saltholm - Advarsel mod løse tyre på Saltholm. Nu fredes fuglene på øen.

Øen Saltholm, der ligger i Øresund øst for København, bliver et af EUs største fuglereservater.

Miljøminister Ida Auken (SF) indfører 4. januar et jagtforbud, der omfatter alle fugle på en række »vigtige« områder på den privatejede ø. Forbuddet gælder blandt andet edderfugl, mosehornugle, brushane og skeand.

»Saltholm er utrolig vigtig for en lang række ynglefugle og trækfugle, og med sine lavvandede områder og smukke strandenge er øen et sandt paradis for brushane, havterne, klyde og rørhøg. Vi har en forpligtelse til at stoppe arternes tilbagegang, og det kræver nogle gange, at vi ikke ryster på hånden, men handler. Det her vil gavne fuglelivet i hele Øresundsregionen, for Saltholm er en vigtig rasteplads for fugle, der flyver langs Øresund,« siger Ida Auken i en pressemeddelelse.

Både Dansk Ornitologisk Forening (DOF), Danmarks Naturfredningsforening og Danmarks Jægerforbund støtter ændringerne, der også strækker sig ud i en del af farvandet syd for Saltholm.

»I DOF er vi glade for, at det er lykkedes at komme i mål med en revideret fredningsbekendtgørelse for Saltholm. Helt specifikt er det et stort skridt fremad med jagtbegrænsningerne på Saltholms sydlige landarealer og sejlads-og færdselsforbuddet hele året rundt mellem Saltholm og Peberholm,« siger DOFs formand, Egon Østergaard.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.