Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fugl på 14 gram fløj 6953 kilometer fra Kina til Skagen

En fugl af arten stor gråsisken har taget turen fra Kina til Danmark. Det er en tur på knap 7000 kilometer.

Gråsisken på bare 14 gram har sat længderekord i fugletræk, da den fløj fra det nordøstlige Kina til Danmarks nordligste by, Skagen.
Gråsisken på bare 14 gram har sat længderekord i fugletræk, da den fløj fra det nordøstlige Kina til Danmarks nordligste by, Skagen.

En finke på bare 14 gram har sat længderekord i fugletræk, da den fløj fra det nordøstlige Kina til Danmarks nordligste by, Skagen.

Det skriver Dansk Ornitologisk Forening på sin nyhedsside.

Den lille fugl, som er af arten stor gråsisken, er fløjet mindst 6953 kilometer fra provinsen Heilongjiang i Kina til et krat på heden nord for Skagen, hvor fuglen blev fanget i et ringmærkningsnet juleaftensdag.

De knap 7000 kilometer i fugleflugtslinje er det længst påviste træk, som en ringmærket fugl har taget til den danske natur.

Det var ringmærkeren Michael Ancher, som er frivillig ringmærker for Statens Naturhistoriske Museum og Skagen Fuglestation, der aflæste den ring, fuglen havde om det ene ben.

Via Ringmærkningscentralen på Statens Naturhistoriske Museum blev informationerne om tid og sted for fangsten sendt til den kinesiske ringmærkningscentral.

Og kineserne kunne altså fortælle, at fuglen er blevet ringmærket 3. november 2016.

»Det var en vild og uventet overraskelse, ja, lad os bare sige sensation, at ringmærkeren Michael Ancher juleaftensdag fik en stor gråsisken med en kinesisk ring i sit net,« siger Simon S. Christiansen, der er naturvejleder og leder af Skagen Fuglestation, som bliver drevet af Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

I Danmark er der til og med 2016 ringmærket 33.629 gråsiskener, oplyser Ringmærkningscentralen.

Der er i Danmark fanget og aflæst 81 gråsiskener, som var ringmærket i udlandet, men aldrig nogen så langt væk fra som Kina.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.