Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Frygt for hærværk lukker billetautomater

Fra 29. december kan man ikke længere benytte en lang række af DSBs billetautomater over hele Danmark. De genåbnes 1. januar, når eksplosionsfaren er drevet over.

Fra 29. december og året ud er det ikke muligt at benytte en stor del af DSBs billetautomater. De lukkes for at forhindre hærværk, præcis som det har været praksis gennem de seneste mange år.

- Det er beklageligt, at vi er nødt til at tilbyde nogle af vores kunder en dårligere service i dagene omkring nytår. På den anden side ser vi desværre ingen anden udvej, da det hvert år er forbundet med store omkostninger at reparere automaterne i forbindelse med fejringen af nytårsaften, siger DSBs trafikinformationschef, Tony Bispeskov.

En billetautomat koster 250.000 kroner. Sidste år blev 10 automater ødelagt i forbindelse med nytårsaften, mens antallet nåede helt op på 47 for år tilbage, hvor DSB ikke lukkede automaterne.

Over hele landet kan man møde lukkede automater, og det berører både DSBs stationer samt stationerne på S-banen. Lukningen begynder lørdag den 29. december klokken 8.00, og Tony Bispeskov oplyser, at automaterne løbende genåbnes, så de vil være klar til at spytte billetter ud senest klokken 16 på nytårsdag.

Selv om automaterne holder nytårsferie, kan man stadig købe billet. Det kan blandt andet ske ved salgsstederne på stationerne og på dsb.dk.

- Når kunder stiger på toget på stationer, hvor der normalt kun er mulighed for at købe billet i en automat, vil der være mulighed for at købe billet i toget uden gebyr. Vores togpersonale er informeret om, hvor og i hvilket omfang automaterne er lukkede, siger Tony Bispeskov.

Ved de lukkede automater vil der hænge et skilt med information om, hvordan man kan købe billet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.