Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Frisører føler sig afvist i sager om jobsmerter

Smerter på jobbet er et stort problem i vores branche, siger formand for Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund.

Selv om smerter på jobbet er et stort problem i arbejdet som frisør eller kosmetolog, bliver det ikke taget alvorligt.

Sådan lyder det fra Lone Nordentoft Frost, formand for Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund.

- Hver gang vi sender en arbejdsskade på muskel- og skeletområdet til Arbejdsskadestyrelsen, så får vi blankt afslag, siger hun.

- Det er et stort problem i vores branche, hvor vi har omkring 42 procent, som har muskel- og skeletskader, lyder det videre.

Muskel- og skeletskader er skader i muskler, sener, knogler og led.

Udmeldingen kommer, efter at en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø viser, at særligt den faggruppe er blandt de mest udsatte for smerter på jobbet.

Undersøgelsen er lavet på baggrund af interviews med 50.000 personer fra 74 forskellige faggrupper. 35,6 procent af dem oplever smerter flere gange ugentligt. Det tal lå på 31,1 procent i en tilsvarende undersøgelse i 2012.

Det er særligt i nakken og skulderen, at forbundets medlemmer melder om smerter, påpeger formanden. De opstår blandt andet, når man bevæger sig i akavede situationer eller står bøjet over kunder.

- Det belaster en, at man har smerter i sin krop. Man vil altid gerne gøre sit yderste og bedste, når man er i et servicefag, hvor man skal stå og smile og være sælger, siger Lone Nordentoft Frost.

De fem grupper, der er mest udsat for smerter på jobbet, er malere, frisører og kosmetologer samt gartnere og landmænd.

Siden 2012 er andelen af dem, der har svært ved at udføre deres arbejde på grund af smerterne, vokset fra 4,4 til 5,5 procent.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.