Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Frederik fylder 50: Her er hans jævnaldrende kolleger

Den danske tronarving rammer det runde hjørne den 26. maj. Også i Liechtenstein, Spanien og Holland er flere royale herrer omkring halvvejs til de 100.

På sin fødselsdag den 26. maj vil kronprinsen træde ud på balkonen på Frederik VIII's Palæ på Amalienborg klokken 12.00 og hilse på de fremmødte sammen med kronprinsesse Mary, parrets fire børn og dronning Margrethe. Scanpix/Philip Davali
På sin fødselsdag den 26. maj vil kronprinsen træde ud på balkonen på Frederik VIII's Palæ på Amalienborg klokken 12.00 og hilse på de fremmødte sammen med kronprinsesse Mary, parrets fire børn og dronning Margrethe. Scanpix/Philip Davali

Hele Danmarks tronarving, kronprins Frederik, fylder 50 år den 26. maj.

Men han er ikke den eneste royale europæer, der er omkring et halvt århundrede.

Også Liechtensteins tronarving, arveprins Alois, runder i år 50 år. Dermed er der fødselsdagsfejring i det lille europæiske fyrstedømme, der ligger mellem Schweiz og Østrig, den 11. juni.

Arveprins Alois er søn af fyrst Hans Adam II og fyrstinde Marie.

Spaniens monark, kong Felipe XI, fyldte 50 år den 30. januar i år. Han har været regerende konge af Spanien siden sommeren 2014, hvor hans far, kong Juan Carlos I, abdicerede.

Hollands monark, kong Willem-Alexander, rundede det halve århundrede sidste år og kunne den 27. april markere, at han nu er tættere på de 100, da han fyldte 51 år.

Han blev konge i foråret 2013, da hans mor, den daværende regerende dronning, Beatrix, abdicerede. Hun bærer nu titlen prinsesse.

Næste år kan det danske kongehus fejre endnu en 50-års fødselsdag. Kronprinsens lillebror, prins Joachim, rammer det runde hjørne den 7. juni 2019.

De to danske prinser er født med 12 måneder og 12 dages forskel.

Når kronprins Frederik fylder 50 år, markeres mærkedagen med flere arrangementer både før og efter selve fødselsdagsdatoen.

Den 26. maj vil kronprinsen træde ud på balkonen på Frederik VIII's Palæ på Amalienborg klokken 12.00 og hilse på de fremmødte sammen med kronprinsesse Mary, parrets fire børn og dronning Margrethe.

Om aftenen er dronningen vært ved et gallataffel på Christiansborg Slot med gæster fra ind- og udland.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.