Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fredericias borgmester taget i nyt tilfælde af snyd

Borgmester Thomas Banke skrev, at han var til møde med borgmesteren i Herning, men i virkeligheden var han til boksekamp for at se Mikkel Kessler.

Fredericias borgmester Thomas Banke (V) har besluttet sig for at blive som borgmester i Fredericia.
Fredericias borgmester Thomas Banke (V) har besluttet sig for at blive som borgmester i Fredericia.

Fredericias borgmester, Thomas Banke (V), er afsløret i nyt tilfælde af snyd.

TV 2 Nyhederne dokumenterede således mandag, at borgmesteren har fået udbetalt kørselspenge for to møder, der aldrig blev afholdt.

Thomas Banke har ifølge sit eget kørselsregnskab holdt møder med borgmesteren i Herning, partifællen Lars Krarup (V), både den 24. april 2010 og 25. maj samme år. Her har Banke sagt, at han har brugt sin egen bil, og han har derfor efterfølgende fået udbetalt kørselspenge for møderne.

TV 2 Nyhederne har spurgt Herning Kommune, om mødet blev afholdt, og her er svaret afkræftende.

- Borgmester Lars Krarup har ikke registreret møder med Thomas Banke de to pågældende datoer, lyder svaret fra kommunen i forbindelse med en anmodning om aktindsigt fra TV 2 Nyhederne.

På spørgsmålet om, hvorvidt de to borgmestre alligevel har kunnet holde møder, oplyser chefjurist Steen Dahl Pedersen, at det ikke har kunnet være tilfældet.

Den udlægning bakker borgmester Lars Krarup også op om.

- Du har fået retvisende svar fra kommunen, lyder det i en sms fra Krarup til TV 2s journalist.

Thomas Banke erkender, at han ikke mødtes med Hernings borgmester 24. april. Han var i stedet til boksekamp i Herning for at se Mikkel Kessler, oplyser TV 2 Nyhederne.

Også det påståede møde 25. maj er en klar fejl, erkender Banke.

Mandag kom det frem, at bestyrelsen for Venstre i Fredericia bakker op om, at den sygemeldte Thomas Banke vender tilbage som borgmester.

- Man kan vel godt sige, at vi har ændret mening. Men vi har brugt tiden hen over julen til at holde møder med dels byrådsgruppen og dels med borgmesteren, og på baggrund af det har bestyrelsen vurderet, at der ikke er begrundelse for at opfordre ham til at trække sig. Dermed opfordrer vi ham modsat til at fortsætte som borgmester, fortalte Jakob Ladingkær, formand for Venstre i Fredericia, til Berlingske Nyhedsbureau.

Et samlet byråd i Fredericia stillede 17. december et mistillidsvotum til den 31-årige borgmester, efter det var kommet frem, at han havde brugt kommunens kontokort til private indkøb. Samtidig erkendte borgmesteren, at han var blevet afhængig af morfin efter en tandoperation - noget som ifølge flere byrådsmedlemmer gik ud over hans evne til at passe borgmesterhvervet.

Mandag aften er der ifølge TV 2 Nyhederne møde mellem Venstres vælgerforening, byrådsgruppen og borgmester Thomas Banke.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.