Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fredag bliver barsk - og så forsvinder sneen

Der er godt nyt til de af os, der ikke er så glade for den sne, der er drysset ned over landet i de seneste otte til ni dage. Og halvskidt nyt til de af os, der håber på en hvid jul.

Det er med at pakke sig godt ind i morgen. Det bliver koldt og blæsende. Men så stiger temperaturen.
Det er med at pakke sig godt ind i morgen. Det bliver koldt og blæsende. Men så stiger temperaturen.

To dage endnu. Så begynder sneen at smelte og forsvinde fra det danske julelandskab. Efter næsten 10 dage med sne og frostgrader det meste af døgnet, så får temperaturen et nøk opad fra lørdag morgen. Men vi skal lige igennem en kold rusker først.

- Fredag bliver en barsk omgang. Den starter sådan set fredeligt nok, men som dagen skrider frem blæser det op til hård vind og kuling ved kysterne, så der kan komme masser snefygning i det åbne landskab med nogle trafikale problemer til følge. I løbet af aftenen og natten kommer der sne, som går over i isslag, inden det bliver til regn, siger vagtchef ved DMI, Frank Nielsen.

Lørdag formiddag bliver det op til fem plusgrader i de sydvestlige egne, mens det formentlig vil tage lidt længere tid at få smeltet sneen i de mere nordlige egne, hvor termometret vil vise lige omkring to plusgrader.

Det varmere vejr fortsætter også efter weekenden, hvor sneen formentlig vil være væk i de fleste dele af landet.

- Det ser ud til at vi får en uge med mange skyer, lidt småregn af og til og to til fem graders varme om dagen og lidt under eller lige på frysepunktet om natten, siger Frank Nielsen.

Og det er ikke den bedste kombination for dem, der håber, at 24. december bliver en hvid juleaften. Men DMI er endnu ikke klar til at slukke håbet for de jule- og sneglade.

- Lige i øjeblikket ser det lidt mildt ud, men vi er så tæt på frysepunktet, at der skal meget små ændringer til. Så det er lidt svært at sige noget om endnu. Hvis du spurgte mig for blot et par dage siden, ville jeg sige, at mulighederne for en hvid jul var gode, siger Frank Nielsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.