Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Franskmænd vil forbyde Champagnebrus

Isen Champagnebrus skal forbydes, mener franskmænd, der anklager Frisko for at bruge navnet Champagne ulovligt.

Champagnebrusen er en klassiker hos danskerne, men det kan snart være slut, hvis franskmændene får gennemført sit ønske om at forbyde isens navn. Ønsket kommer sig af, at isen ikke stammer fra Champagne-distriktet i Frankrig. Det skriver Metroxpress.

Ifølge avisen består Bureaux du Champagne af en gruppe meget rige franske champagne-bønder, som forfølger dem, der bruger betegnelsen Champagne om deres produkter. Champagne må nemlig kun bruges til vine fra Champagne-distriktet, mener de franske champagne-bønder, og siden 1891 har Champagne været et beskyttet varemærke.

»Navnet Champagnebrus er klart ulovligt, og markedsføringen skal ophøre,« udtaler Bureaux du Champagne til Metroxpress.

I tyske München fik Bureaux du Champagne således landsretten til at forbyde discountkæden Aldi at sælge en is, der havde navnet Champagne-sorbet.

Og den samme skæbne kan altså overgå Champagnebrus i Danmark, hvis EU og Fødevarestyrelsen vurderer, at franskmændene har retten på deres side.

Men danskerne nægter at opgive Champagnebrusen. På Facebook er der således oprettet en gruppe til støtte for isen - Bevar Champagnebrusen - som 740 danskere bakker op om fredag eftermiddag.

Limonadeisen med sportssmag og chokoladeovertræk på toppen har eksisteret i Danmark siden 1950erne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.