Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Frank Jensens forvaltning lækkede bryllupsoplysninger

Lækkede oplysninger om Anna Mee Allerslevs bryllup på Københavns Rådhus kom fra overborgmesterens forvaltning.

Arkivfoto. Lækkede oplysninger om Anna Mee Allerslevs bryllup på Københavns Rådhus kom fra overborgmesterens forvaltning.
Arkivfoto. Lækkede oplysninger om Anna Mee Allerslevs bryllup på Københavns Rådhus kom fra overborgmesterens forvaltning.

Det var medarbejdere under overborgmester Frank Jensens (S) forvaltning, der lækkede oplysninger til BT om nu tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslevs (R) bryllup på rådhuset.

Det fortæller overborgmesteren i »Talkshowet Lippert« på TV2 News onsdag, skriver tv2.dk:

»Det er jeg selvfølgelig hamrende ærgerlig over, og det er fuldstændigt uacceptabelt,« siger Frank Jensen i tv-programmet.

BT kunne i september berette, at Allerslev gratis havde lånt rådhussalen til sit bryllup. Leje af salen koster ellers 65.000 kroner for andre borgere. Sagen endte med, at Allerslev betalte pengene og trak sig fra politik.

Også Venstres spidskandidat til Borgerrepræsentationen, Cecilia Lonning-Skovgaard, har gratis holdt bryllup på rådhuset. Hun har efterfølgende også meddelt, at hun vil betale lejen.

Lækket af oplysningerne om Allerslevs bryllup er blevet lokaliseret til Københavns Kommunes Rådhusservice under Økonomiforvaltningen, som Frank Jensen er ansvarlig for.

Overborgmesteren understreger i »Talkshowet Lippert«, at medarbejderne i forvaltningen er blevet kaldt sammen og har fået besked på, at det er "fuldstændig langt ude over, hvad der er acceptabelt".

Men sagen bliver ikke politianmeldt, fordi det vurderes, at journalisterne også ville have fået oplysningerne, hvis de selv havde søgt aktindsigt.

»Hvordan skulle vi gå videre med det? Så skulle man jo gå i gang med at se på folks computere og se på deres ip-adresser og så videre. Og der skal forvaltningen jo undersøge, om man skal gå så langt,« siger Frank Jensen.

Hverken Anna Mee Allerslev eller Cecilia Lonning-Skovgaard har brudt reglerne med deres bryllupper på rådhuset.

Frank Jensen har selv sagt god for den praksis, hvor medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation kvit og frit kan låne de store festsale på rådhuset - selv om det koster penge for alle kommunens andre borgere.

Beslutningen om gratis lån af rådhusets lokaler blev truffet på et møde mellem gruppeformændene i 2012, hvor også Frank Jensen deltog.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.