Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Frank Jensen i kovending efter måneders slagsmål: Udskældt byggeri på Amager Fælled skal flyttes

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) vil kigge nærmere på, om det omdiskuterede planlagte byggeri på Amager Fælled kan ligge et andet sted. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Frank Jensen vil undersøge alternativ beliggenhed til Fælled-byggeri. Arkivfoto af overborgmesteren sammen med Bjarke Ingels, arkitekten bag det nye energianlæg Amager Bakke. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2013).
Frank Jensen vil undersøge alternativ beliggenhed til Fælled-byggeri. Arkivfoto af overborgmesteren sammen med Bjarke Ingels, arkitekten bag det nye energianlæg Amager Bakke. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2013).

Frank Jensen har sat en stopper for planerne om at bygge 2.500 boliger i den del af Amager Fælled, som ligger i hjørnet af Fælleden ved Ørestad Boulevard/Vejlands Allé. Det sker, da der ikke længere er flertal for forslaget.

»Mit budskab er, at nu trækker vi en streg i sandet. Der er ikke længere flertal, som ønsker byggeri på Ørestad Fælled. Det bliver jeg nødt til at lytte på,« siger Frank Jensen i pressemeddelelsen.

Planerne om byggeri på Amager Fælled viste sig hurtigt, efter forslaget blev bragt på bane, at være en politisk varm kartoffel, der mødte massiv modstand fra både biologer til borgere.

En af grundene til at Frank Jensen nu genovervejer sagen er, at både Venstre og Konservatives politiske ledere i Borgerrepræsentationen, som hidtil har stemt for byggeriet, nu har udmeldt, at de ønsker at få undersøgt en anden placering.

Luftfoto af Amager Fælled set fra syd mod nord. I forgrunden Vejlands Allé.
Luftfoto af Amager Fælled set fra syd mod nord. I forgrunden Vejlands Allé.

»Jeg er jo ikke lavet af sten. Jeg forholder mig til den virkelighed, der omgiver mig – og det er, at der er en folkelig modstand mod at bygge på grunden ved Ørestad Boulevard / Vejlands allé og at et stort politisk flertal vil have undersøgt en alternativ beliggenhed. Så det er det, jeg nu stiller mig i spidsen for.«

Venstre og Konservative har foreslået et område af Fælleden vest for det nuværende, omdiskuterede byggefelt. Det nye område er i dag udlagt til camping. Dette område er også kommunalt ejet og der er i modsætning til det oprindelige byggefelt tale om opfyldt losseplads.

Frank Jensen vil på et kommende møde i Københavns Borgerrepræsentation stille forslag om, at den nye beliggenhed undersøges. Han opfordrer derfor de partier, der er løbet fra den oprindelige aftale om at bygge på området, til at tage ansvar for at finde en løsning.

Ifølge Frank Jensen ser det ud til, at campingområdet nu ligner den mest realistiske løsning:

»Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at der skulle opstå en helt ny politisk virkelighed efter et valg, hvor alle partier pludselig bliver varme tilhængere af at bygge på det område, som nogle kalder strandengen,« siger Frank Jensen.

Byggegrunden skal også indbringe små to milliarder kroner, som er brugt til at bygge metro under København.

»Det er stadig en bunden opgave at finde grunde til flere boliger – det skriger København i den grad på. Vi er også tvunget til at betale regningen for metroen,« siger Frank Jensen i pressemeddelelsen.

I meddelelsen skriver kommunen, at de tidligere har undersøgt mulighederne for at finde en alternativ placering af boligerne. Dengang blev udfaldet dog, at Amager Fælled var det bedste bud, skriver de.

Berlingske arbejder på at få en uddybende kommentar fra overborgmesteren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.