Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fragtskib stødt på grund ved Kalundborg: Russisk kaptajn var beruset

En 80 meter lang coaster gik lørdag på grund nær Kalundborg. Skibet er nu kommet fri og ligger for anker.

ARKIVFOTO: Kalundborg Havn.
ARKIVFOTO: Kalundborg Havn.

En coaster kom ifølge Forsvarets Operationscenter lørdag aften på afveje i havet ud for Kalundborg Havn.

Skibet er kommet fri igen ved egen kraft og ligger nu for anker.

Men det kommer til at vare et par dage, før det kan fortsætte sejladsen, fordi kaptajnen, der kommer fra Rusland, ifølge politiet var beruset.

Fragtskibet, der er 80 meter langt og indregistreret på Isle of Man, gik kort før klokken 21 på grund.

Når den slags sker, er standardproceduren, at skibet tilbageholdes, indtil årsagen til grundstødningen er fundet.

Derfor gik betjente fra Midt- og Vestsjællands Politi ved hjælp af et marinehjemmeværnsfartøj om bord på skibet for at finde ud af, hvad der var sket.

»Vi tager derud sammen med folk fra søværnet og konstaterer, at kaptajnen var spirituspåvirket,« oplyser Arne Aabech, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

En læge har taget en blodprøve fra den russiske kaptajn, og resultatet af den regner politiet med at få mandag. Først derefter kan det komme på tale at frigive skibet og lade det sejle videre, forklarer vagtchefen.

Ifølge Daniel Ammitsbøl, der er vagthavende på Forsvarets Operationscenter, er der ikke umiddelbart grund til at være bekymret for olieforurening i forbindelse med grundstødningen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.