Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fotograf frifindes i sag om flygtningekaos på motorvej

Pressefotograf Martin Lehmann frifindes i sag om at trodse politiets påbud under flygtningekaos på motorvej. Det oplyser Retten i Sønderborg.

ARKIVFOTO 9.september 2015 af Politikens fotograf Martin Lehmann (bagerst), der angiveligt bliver anholdt efter politiet har bedt pressen fjerne sig fra den gruppe flygtninge, der går på motorvejen nord for Padborg
ARKIVFOTO 9.september 2015 af Politikens fotograf Martin Lehmann (bagerst), der angiveligt bliver anholdt efter politiet har bedt pressen fjerne sig fra den gruppe flygtninge, der går på motorvejen nord for Padborg

Fotografen fra dagbladet Politiken var tiltalt for at forstyrre den offentlige orden ved at trodse politiets ordre om at forlade motorvejen.

Han stod til en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Martin Lehmann har forklaret, at han anså det for at være en historisk begivenhed, der udspillede sig for øjnene af ham, da 300 flygtninge og migranter begav sig på vej til fods fra Padborg mod Sverige.

Det var en situation, han som pressefotograf havde pligt til at dække, forklarede han i retten.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi var opfattelsen derimod, at pressens tilstedeværelse var en forhindring for at få menneskestrømmen væk fra vejen, så motorvejen kunne genåbnes.

Bortvisningen af pressefolkene fra motorvejen tjente ifølge politiet også et andet formål - pressefolkenes egen sikkerhed.

Der var meldinger om vandflasker, der blev kastet ud fra motorvejsbroer. Det kunne ifølge politiets vurdering være farligt at opholde sig på vejen.

Anholdelsen og sigtelsen af fotografen fik formand for Dansk Journalistforbund Lars Werge til at kalde det et brud på både ytringsfrihed og pressefrihed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.