Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forvirring om nytårsskader: Nu skal meldinger koordineres

Overlæge ser behov for mere koordinering efter forvirring om flere eller færre fyrværkeriskader nytårsaften.

Landets vagtcentraler og Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital er kommet med forskellige meldinger om fyrværkeriskader. Nu vil overlæge tage initiativ til bedre koordinering af meldingerne. Free/Egon Hye/colourbox
Landets vagtcentraler og Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital er kommet med forskellige meldinger om fyrværkeriskader. Nu vil overlæge tage initiativ til bedre koordinering af meldingerne. Free/Egon Hye/colourbox

Var der flere eller færre, der kom til skade ved brug af fyrværkeri denne nytårsaften - eller var det på niveau med året før?

Sammenlignes meldingerne nytårsmorgen fra landets vagtcentraler med dem fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital 2. januar er der uoverensstemmelser.

Ifølge vagtcentralerne blev der registreret 117 personer, der kom ind i det nye år med en fyrværkeriskade - 19 flere end året før.

2. januar meldte Ulykkes Analyse Gruppen om 254 skader efter fyrværkeri. Det er stort set på niveau med de foregående år, hed det i meddelelsen.

Det efterlader et lidt mudret billede, erkender overlæge Jens Lauritsen, Ulykkes Analyse Gruppen.

- Desværre har der været forvirring på grund af opgørelse af opkald til 1-1-2 og behandlede skader på sygehusene, som er det, vi opgør, siger overlægen fra Ortopædkirurgisk Afdeling på Odense Universitetshospital.

Han siger, at forskellen på de to opgørelser bygger på forskellige måder at registrere skader på.

Vagtcentralerne har registreret skaderne ud fra de telefoniske henvendelser fra klokken 18 nytårsaften til klokken 06 nytårsmorgen.

Ulykkes Analyse Gruppen har indsamlet data fra alle landets skadestuer og sygehuse i de to døgn 31. december og 1. januar.

Noget bør gøres inden næste nytårsaften, mener han.

- Derfor vil vi tage initiativ til at koordinere med beredskaberne om, hvilke oplysninger der giver et godt billede nytårsmorgen og hvilke oplysninger, der giver et godt samlet billede for nytåret.

- Vi ved, at det er nødvendigt at tage begge nytårsdøgn med for at belyse personskaderne. Det går jeg ud fra, at vi kan få en aftale om, siger Jens Lauritsen.

Han mener, det er afgørende, at meldingerne om nytårsskader er nøjagtige, da det er et følsomt område.

- Det er meget afgørende, specielt på et lidt kontroversielt område som dette, at der ikke er tvivl om datagrundlaget, siger Jens Lauritsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.