Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forvirret stork farer vild i den danske vinterkulde

En vild stork har mistet orienteringen og frister nu en tilværelse i minusgraderne i Kalundborg.

Arkivfoto
Arkivfoto

Kalundborg: Det er øjensynligt gået helt galt med det indvendige kompas hos en vild stork.

I stedet for at holde vinter sydpå som andre trækfugle frister den lige nu en tilværelse i Kalundborg, hvor temperaturerne er alt andet end tropiske.

Hos foreningen Storkene.dk har man holdt øje med fuglens færden, og formand Jess Frederiksen kalder situationen højst besynderlig.

- Vi ser nogle gange, at storke fra storkefarme har problemer med at trække. Men det her er en stork fra Østeuropa, som har helt vildt oprindelse, og det er meget usædvanligt. Det er ikke noget, vi normalt ser. Der er gået et eller andet galt, siger han til Ritzau.

- Det er usædvanligt, at den har overlevet indtil nu. Men det skyldes også, at vejret har været meget mildt, lyder det fra formanden.

Det er højst sandsynligt storkens retningssans, der har svigtet, vurderer Jess Frederiksen.

- Den har simpelthen taget en forkert retning. Vi har set den cirkulere rundt i hele Danmark - den har været på Anholt, i Nordjylland, Østjylland, Fyn og Sjælland - den har været mange steder. Der er gået kuk i navigationssystemet.

Den vildfarne stork skal nu håbe på, at folk stiller foder eller mad frem til den, så den kan komme igennem vinteren i Danmark.

I så fald kan den sagtens klare den kolde tid, forudser Jess Frederiksen.

- Hvis bare den får mad nok, så er der ingen forskel på en stork og en måge. Hvis den får næring og energi, så kan den sagtens holde kulden ud, siger han.

Langt de fleste storke befinder sig i øjeblikket i Afrika eller på Den Iberiske Halvø, men det er for sent for storken i Kalundborg at komme af sted, lyder det fra Jess Frederiksen.

- Hvis den skal trække ned et sted, hvor der er mad, så skal den ned syd for alperne, og så langt kan den ikke trække nu, hvor der er sne mange steder i Europa, påpeger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.