Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forurening i New Delhi er så farlig, at skoler holder lukket resten af ugen

Den indiske sundhedsorganisation Indian Medical Association advarer befolkningen i New Delhi mod at gå udenfor.

Forureningen i New Delhi er så høj, at alle folkeskoler i dag holdt lukket. 
Forureningen i New Delhi er så høj, at alle folkeskoler i dag holdt lukket. 

Hovedstaden i Indien, New Delhi, er i disse dage forvandlet til det, der kunne ligne scenerne til en ny gyserfilm.

En tyk tåge af forurening har lagt sig over den i forvejen mest forurenede by i verden, den indiske hovedstad New Delhi, og den er lige nu så voldsom, at byens skoler lukker resten af ugen, mens den indiske befolkning bærer masker, når de bevæger sig udendøre.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den tunge tåge er så alvorlig, at læger i den indiske sundhedsorganisation Indian Medical Association advarer befolkningen mod at gå udenfor. Målinger viste onsdag, at luftforureningsniveauet nærmer sig 500 - det samme som at ryge 50 cigaretter om dagen - og er det højeste på de indiske myndigheders skala. Det er langt over det sundhedsskadelige niveau, der normalt vurderes til 100.

Den giftige tåge skyldes udledninger fra trafikken, landbruget og industriet, der på grund af et massivt højtryk i disse dage lægger sig som en dyne henover byen. En tåge, der som nævnt onsdag fik myndighederne til at lukke byens skoler ugen ud:

»Luftkvaliteten i Delhi forværres. Vi kan ikke gå på kompromis med børns sundhed på dette stadie,« udtalte Indiens viceminister, Manish Sisodia, ifølge Reuters, i forbindelse med beslutningen om at lukke byens skoler.

Nedenfor kan du se en video af tågen i New Delhi:

I november 2016 blev byen også ramt af en giftig tåge, der var den værste i næsten 20 år målt på forureningsniveauet. I den forbindelse blev tusindvis af indiske arbejdere ifølge Reuters syge.

Der bor omkring 20 millioner mennesker i den indiske hovedstad.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.