Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsvarsadvokat får bøde for forsøg på klientfiskeri

Københavns Byret er enig med Advokatnævnet i, at en forsvarsadvokat skal betale 60.000 kroner i bøde.

Københavns Byret er enig med Advokatnævnet i, at en forsvarsadvokat skal betale 60.000 kroner i bøde.
Københavns Byret er enig med Advokatnævnet i, at en forsvarsadvokat skal betale 60.000 kroner i bøde.

Forsvarsadvokat Erbil Kaya slipper ikke for at betale 60.000 kroner i bøde, fordi han har forsøgt at overtage en klient, som allerede havde en anden forsvarer.

Det fremgår af en afgørelse ved Københavns Byret torsdag.

I foråret 2017 tildelte Advokatnævnet Kaya bøden. Han valgte derfor at gå rettens vej for at få sit navn renset, men byretten er enig med nævnet.

Hvis man har behov for en advokat, står det en frit for at udskifte løbende, men i dette tilfælde mener retten ikke, at den pågældende klient har ytret et ønske om at skifte.

I denne sag, der nu koster Erbil Kaya en bøde på 60.000 kroner, havde den tiltalte i sagen allerede en advokat.

Erbil Kaya repræsenterede dog tiltalte i en anden sag, og Advokatnævnet mener, at han forsøgte at overtale klienten til at repræsentere klienten i denne sag også.

Men Kaya hævder, at den tiltalte selv anmodede om også at få Kaya i denne sag.

Da Advokatnævnet tildelte Kaya bøden, udtalte han følgende til Radio24syv:

»Jeg er chokeret over nævnets afgørelse, da den hviler på et faktuelt urigtigt grundlag. Sagen vil snarest blive indbragt for retten, så der kan være bevisførelse om forløbet.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.