Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsvarets lagre er overfyldte for millioner af kroner

En analyse fra Rigsrevisionen kritiserer i skarpe vendinger forsvarets indkøbspolitik, fordi lagrene er groft overfyldte.

Der er fyldt godt op på Forsvarets lagre. Også alt for godt, mener Rigsrevisionen, der i en ny beretning giver udtryk for, at lagrene ikke styres tilstrækkelig økonomisk effektivt. Det skriver Politiken.

Revisionen har analyseret Forsvarets lagerstyring gennem 2014 og har blandt andet kunne konstatere, at der over de seneste par år er indkøbt 16.000 hvide sports-bher for cirka 1,6 millioner kroner og 40.000 par hvide underbukser, selv om der er lagerdækning til over 25 år.

På Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelses (FMI) hovedlager, Lager Danmark, har 69 procent af lagerbeholdningen stået ubrugt hen i mindst to år, og der er indkøbt materiel, hvor der i forvejen er dækning til mere end fem og ti års forbrug, ifølge Politiken.

Det fremgår ellers af det seneste forsvarsforlig, at Forsvaret skal have en indkøbspolitik, som kan mindske lagrene. Beretningen medfører derfor skarp kritik fra Statsrevisorerne.

»Der er i den grad en overopfyldning af lagrene og i mange tilfælde langt ud over alle rimelige grænser. Det burde ikke finde sted. Det er uprofessionelt, at man ikke bruger de styringsfaciliteter, man har, og når det ikke sker, så er det jo på grund af et ledelsesmæssigt svigt,« siger formanden for Statsrevisorerne, Peder Larsen (SF), til Politiken.

FMIs direktør, generalløjtnant Niels Henrik Bundsgaard, tager kritikken til sig og oplyser, at man vil gøre nogle ekstra tiltag, så der kan komme en mere effektiv styring af lagrene.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.